Son konular

Patlıcanın En Hafif Ve Lezzetli Hali Beşamelli Musakka

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patlıcanın En Hafif Ve Lezzetli Hali Beşamelli Musakka Tarifi İçin Malzemeler
3 büyük boy patlıcan
2 orta boy domates
2 adet çarliston biber
1 adet orta boy soğan
200 gram kıyma (orta yağlı)
Tuz
Kimyon
Toz kırmızı biber
Çay kaşığının ucu kadar zerdeçal
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Zeytinyağ
Beşamel sos için malzemeler:
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 kaşık tepeleme un
1 adet yumurta
Tuz
Muskat rendesi

Patlıcanın En Hafif Ve Lezzetli Hali Beşamelli Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları alacalı soyulup kalın halkalar olarak doğranır.
Tuzlu suya yatırılır acısı çıkması beklenir (10 dakika) .
Bu arada kıyma kavrulur, kıyma suyunu bırakıp çektiğinde ince kıyılmış soğan biber ve zeytinyağı ilave edilir kavurmaya devam edilir.
Tuz ve baharatlar eklenir.
Birkaç kere çevirdikten sonra rendelenmiş 1 adet rendelenmiş domates ilave edilip bir kaç dakikada kavrulur.
Sonra salçaları ilave edilip karıştırılır .
Acısını bırakan patlıcanların suyu süzülür,kağıt havlu ile kurulanır, borcamı dizilir.
Üzerine tuz serpilir ve zeytinyağı gezdirilir .Yağı kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz ,ben az yağ kullandım.
Fırında 200 derecede 10 dakika tutulur, ardından fırından çıkarılır .
Üzerine hazırladığımız kıymalı sos gezdirilir.
Beşamel sos için;tereyağı tencereye koyup eritilir.
Sıvıyağ ve un eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
Üzerine 3 bardak süt eklenir, sürekli karıştırılarak kıvam alması beklenir.
İçine bir çimdik tuz ve muskat rendesi katılır .
Muhallebi kıvamına gelince kapatılır.
Ilıyınca yumurta katılarak, çırpılır ve iyice yedirilir.
Üzerine beşamel sos dökülür.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üstü hafif kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun.

Patlıcanın En Hafif Ve Lezzetli Hali Beşamelli Musakka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt