Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Gereçler
5 adet yufka
İç harcı için
3 büyük uzunluk patlıcan
2 orta uzunluk kuru soğan
4 adet sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 orta uzunluk sarı biber
2 orta uzunluk kabukları soyulmuş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kepçe haşlanmış tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı italyan baharatı
Sosu için
1 tam yumurta
1 şişe soda
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı içine eklediğimiz sos
Susam
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları evvel alaca soyun ve çok minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Soğanları küp küp doğrayın bir tavaya yağları ve soğanı ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını ve minik küpler halinde doğranmış domatesi ekleyin, bir kaç cins çevirip acı suyunu sıktığınız patlıcanları ekleyin.
Akabinde tavuk suyunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Suyunu güzelce çekip patlıcanlar diriliğini kaybedene kadar orta kısık ateşte pişirin.
Bir kaba sos gereçlerini ekleyip güzelce çırpın. Yufkayı yarım ay formunda katlayın evvel ortadan uyguna kesin ve iki parçayı da birebir halde ortadan ikiye kesin, bu biçimde bir yufkadan 6 şerit elde etmiş olun.
Tüm şeritlere çokça sostan sürün. Her şeride iç harçtan ekleyip üçgen biçimde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Sostan böreklerin üzerine birer yemek kaşığı gezdirin. Yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
İç harcı için
3 büyük uzunluk patlıcan
2 orta uzunluk kuru soğan
4 adet sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 orta uzunluk sarı biber
2 orta uzunluk kabukları soyulmuş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kepçe haşlanmış tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı italyan baharatı
Sosu için
1 tam yumurta
1 şişe soda
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı içine eklediğimiz sos
Susam
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları evvel alaca soyun ve çok minik küpler halinde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Soğanları küp küp doğrayın bir tavaya yağları ve soğanı ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun.
Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını ve minik küpler halinde doğranmış domatesi ekleyin, bir kaç cins çevirip acı suyunu sıktığınız patlıcanları ekleyin.
Akabinde tavuk suyunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın. Suyunu güzelce çekip patlıcanlar diriliğini kaybedene kadar orta kısık ateşte pişirin.
Bir kaba sos gereçlerini ekleyip güzelce çırpın. Yufkayı yarım ay formunda katlayın evvel ortadan uyguna kesin ve iki parçayı da birebir halde ortadan ikiye kesin, bu biçimde bir yufkadan 6 şerit elde etmiş olun.
Tüm şeritlere çokça sostan sürün. Her şeride iç harçtan ekleyip üçgen biçimde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Sostan böreklerin üzerine birer yemek kaşığı gezdirin. Yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı