Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 adet patlıcan
1 ,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 ,5 su bardağı kadar su
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Farklı pilav tarifleri arayanlar için patlıcanlı bulgur pilavı – tarifimle geldim ️
İlk olarak patlıcanları küp küp küçük küçük doğrayalım.
Küçük bir tava yada tencereye biraz yağ koyup patlıcanları kızartalım.
Kızaran patlıcanları mutfak kağıdı (mutfak havlusu) serdiğiniz tabağın üzerine alalım ki fazla yağını emsin.
Geniş bir tavaya tereyağını ve küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve kavurun rengi dönene kadar.
Daha sonra küçük küçük doğradığınız biber ve domatesi elleyin biraz soteleyin.
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru ekleyin biraz kavurun.
Daha sonra patlıcanları, sıcak suyu ve tuzu ekleyin karıştırın.
Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin daha sonra biraz orta ateşe alın.
Suyu iyice azalınca altını kısın.
Kapağını açmadan bi 20 dakika 30 dakika dinlensin.
Daha sonra karıştırın servise hazır. Ben üzerimi kızarmış patlıcanla süsledim ama buna hiç gerek yok.
Ocaktan alınmadan ince kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz çok yakışacaktır.
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet patlıcan
1 ,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 ,5 su bardağı kadar su
Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
Tuz
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Farklı pilav tarifleri arayanlar için patlıcanlı bulgur pilavı – tarifimle geldim ️
İlk olarak patlıcanları küp küp küçük küçük doğrayalım.
Küçük bir tava yada tencereye biraz yağ koyup patlıcanları kızartalım.
Kızaran patlıcanları mutfak kağıdı (mutfak havlusu) serdiğiniz tabağın üzerine alalım ki fazla yağını emsin.
Geniş bir tavaya tereyağını ve küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve kavurun rengi dönene kadar.
Daha sonra küçük küçük doğradığınız biber ve domatesi elleyin biraz soteleyin.
Yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulguru ekleyin biraz kavurun.
Daha sonra patlıcanları, sıcak suyu ve tuzu ekleyin karıştırın.
Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin daha sonra biraz orta ateşe alın.
Suyu iyice azalınca altını kısın.
Kapağını açmadan bi 20 dakika 30 dakika dinlensin.
Daha sonra karıştırın servise hazır. Ben üzerimi kızarmış patlıcanla süsledim ama buna hiç gerek yok.
Ocaktan alınmadan ince kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz çok yakışacaktır.
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı