Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 adet yumurta beyazı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üstü için
3 adet patlıcan (Küp küp doğranacak)
1 dilim (Kavun dilimi gibi) sarı kabak rendelenecek
2 orta boy soğan ince kıyılacak
3-4 adet yeşil biber doğranacak
2 çay kaşığı karabiber
Tercihen rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için ;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyükçe bir kaba ılık su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, maya tuz ve şekeri koyup karıştıralım.
Daha sonra üzerine azar azar yoğurarak unu ekleyelim iyice yoğurduktan sonra.
Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
Bu sırada patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
Kabağımızı bir kaba rendeleyip üzerine soğanları ince ince doğrayalım.
Rendelenmiş kabak ve soğanları avcumuzda suyunu sıktıktan sonra karabiber ekip patlıcan ve biberlerle karıştıralım.
Mayalanan hamurdan bir parça alıp kabağın suyunun içine bırakalım bunu kullanacağız !.
Kalan hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elimizle yayalım (fırınınız küçükse hamuru 2 tepsiye bölebilirsiniz).
Üzerine hazırladığımız sebzeli malzemeyi elimizle yayalım.
Kabak suyuyla hamuru elimizle karıştırarak ayranımsı hale getirelim elimizle sebzelerin üzerine gezdirelim.
En son 1 çay bardağı zeytinyağıyla salçayı karıştırıp pizzamızın üzerine yer yer gezdirip fırına verelim.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Not: Tercihen piştikten sonra üzerine kaşar serpip eriterek lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun
Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 adet yumurta beyazı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üstü için
3 adet patlıcan (Küp küp doğranacak)
1 dilim (Kavun dilimi gibi) sarı kabak rendelenecek
2 orta boy soğan ince kıyılacak
3-4 adet yeşil biber doğranacak
2 çay kaşığı karabiber
Tercihen rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için ;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Büyükçe bir kaba ılık su, süt, sıvı yağ, yumurta akı, maya tuz ve şekeri koyup karıştıralım.
Daha sonra üzerine azar azar yoğurarak unu ekleyelim iyice yoğurduktan sonra.
Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
Bu sırada patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp bir kaba alalım.
Kabağımızı bir kaba rendeleyip üzerine soğanları ince ince doğrayalım.
Rendelenmiş kabak ve soğanları avcumuzda suyunu sıktıktan sonra karabiber ekip patlıcan ve biberlerle karıştıralım.
Mayalanan hamurdan bir parça alıp kabağın suyunun içine bırakalım bunu kullanacağız !.
Kalan hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine elimizle yayalım (fırınınız küçükse hamuru 2 tepsiye bölebilirsiniz).
Üzerine hazırladığımız sebzeli malzemeyi elimizle yayalım.
Kabak suyuyla hamuru elimizle karıştırarak ayranımsı hale getirelim elimizle sebzelerin üzerine gezdirelim.
En son 1 çay bardağı zeytinyağıyla salçayı karıştırıp pizzamızın üzerine yer yer gezdirip fırına verelim.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Not: Tercihen piştikten sonra üzerine kaşar serpip eriterek lezzet katabilirsiniz. Afiyet olsun
Patlıcanlı Kabaklı Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı