Patlıcanlı Karnı Yarık Börek Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Patlıcanlı Karnı Yarık Börek Tanımı İçin Gereçler
3 tane günlük taze yufka
2 tane büyük patlıcan
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 tane soğan
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu İçin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Üzerine Sürmek İçin
1 yumurta sarısı
Susam

Patlıcanlı Karnı Yarık Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları alacalı soyup ince küp küp doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletip suyunu düzgünce süzün. Tavada yağı ısıtın soğanı biraz kavurup tuz ve baharatları ekleyin.
Biraz daha kavurup biberleri ekleyin 1-2 dakika kavurup patlıcanı ekleyin 3 dakika patlıcanlarla kavurup ocağı kısın tavanın kapağını kapatın 15 dakika orta ara karıştırarak pişirin.
Sos için gereçleri karıştırın. Yufkayı tezgaha serin üzerine sosu bol bol sürün ikinci yufkayı üzerine koyup tekrar sos sürün 8 eşit kesime üçgen olacak formda bölün.
İç harçtan kaşıkla geniş tarafına koyup kenarlarını katlayarak sarın yağlı tepsiye dizin başka bir yufkayı da ikiye 8 kesime bölüp iki yufka üst üste gelecek biçimde soslayıp sarın birebir formda.
Daha fazla yapmak isterseniz iç harcını artırarak yapabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ortadan bıçakla kesin.
Evvelce ısınmış 190 derece alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin. Çok lezzetli çıtır çıtır börek oluyor.
 
Üst Alt