Patlıcanlı Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için gereken malzemeler;
200 ml bardak ölçüsüyle;
1 su bardak su
1 su bardak süt
1 tepeleme yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta
Yarım paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi;
100-150 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2-3 adet patlıcan (boyutlarına göre artırıp azaltılabilir)
2 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
Tuz ,kara biber ,pul biber
1-2 dal maydanoz
Üzerine sürmek için;
2 yemek kaşık yoğurt
2 yemek kaşık sıvı yağ
Patlıcanlı Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık su ve sütü karıştırma kabına alalım. Toz şeker, maya ilave edelim.
Tereyağını yumurtayı tuzunda ekleyelim ve kontrollü olarak unu azar azar ekleyip iyice yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Üzerini kapatıp ılık bir yerde en az yarım saat mayalanmaya bırakalım.
Öte yandan patlıcanları soyalım.
Minicik doğrayalım.
Genişce bir kaba tuzlu suyun içine alalım beklesin bu yöntemle hem kara suyu hem varsa acısı çıkacaktır.
Kuru soğanı incecik doğrayalım. Pişirme kabına yağı alalım.
Isınınca soğanı ekleyip kavuralım.
Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Patlıcanları sudan geçirip süzdürelim ve ilave edelim.
Biraz daha kavuralım.
Biberi ve en son domatesi ekleyelim ara ara karıştırarak suyunu çektirelim. Damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip kenara alalım.
Maydanoz ekleyelim karıştıralım.
Soğumaya bırakalım ve resimlerdeki gibi şekil verelim.
Üzerine sostan sürelim.
180 -200 ⁰ lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim,afiyetle şifa olsun not; bu olcuyle (boyutlarına göre değişir tabi) ben 6 adet pide elde ettim iki fırın tepsisi oldu. Dileyen yarım ölçü yapabilir.
Patlıcanlı Kıymalı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için gereken malzemeler;
200 ml bardak ölçüsüyle;
1 su bardak su
1 su bardak süt
1 tepeleme yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta
Yarım paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi;
100-150 gram kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2-3 adet patlıcan (boyutlarına göre artırıp azaltılabilir)
2 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
Tuz ,kara biber ,pul biber
1-2 dal maydanoz
Üzerine sürmek için;
2 yemek kaşık yoğurt
2 yemek kaşık sıvı yağ
Patlıcanlı Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık su ve sütü karıştırma kabına alalım. Toz şeker, maya ilave edelim.
Tereyağını yumurtayı tuzunda ekleyelim ve kontrollü olarak unu azar azar ekleyip iyice yoğuralım ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Üzerini kapatıp ılık bir yerde en az yarım saat mayalanmaya bırakalım.
Öte yandan patlıcanları soyalım.
Minicik doğrayalım.
Genişce bir kaba tuzlu suyun içine alalım beklesin bu yöntemle hem kara suyu hem varsa acısı çıkacaktır.
Kuru soğanı incecik doğrayalım. Pişirme kabına yağı alalım.
Isınınca soğanı ekleyip kavuralım.
Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam edelim.
Patlıcanları sudan geçirip süzdürelim ve ilave edelim.
Biraz daha kavuralım.
Biberi ve en son domatesi ekleyelim ara ara karıştırarak suyunu çektirelim. Damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip kenara alalım.
Maydanoz ekleyelim karıştıralım.
Soğumaya bırakalım ve resimlerdeki gibi şekil verelim.
Üzerine sostan sürelim.
180 -200 ⁰ lik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim,afiyetle şifa olsun not; bu olcuyle (boyutlarına göre değişir tabi) ben 6 adet pide elde ettim iki fırın tepsisi oldu. Dileyen yarım ölçü yapabilir.
Patlıcanlı Kıymalı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı