Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
1 su bardağı ince yarma
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Patlıcanlı suyu için:
2 adet patlıcan
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı zeytin yağı
5 su bardağı kaynar su (Eksik gelirse eklenir)
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftelik malzemeler soğuk suyla ıslatılır.
Yarım saat dinlendirilir ve yoğrulur.
Fındık büyüklüğünde toplar yuvarlanır.
Bir yemek kaşığı tuz atılmış kaynar suda biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir ve süzülür.
Diğer tarafta soğan ve sarımsaklar doğranır, zeytinyağında biraz kavrulur.
Ardından salçalar, yeşil biber ve domates eklenir.
Biraz kavrulduktan sonra alaca soyulup küp küp doğranmış patlıcanlarda eklenir. Biraz da onunla kavrulur.
Üzerine 5 su bardağı kaynamış su,tuz ve pul biber de eklenir.
Patlıcan pişmeye yakın nar ekşisi,haşlanmış nohut ve köfteler de eklenir.
5 dakika kadar onunla da piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir.
Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için:
1 su bardağı ince yarma
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Patlıcanlı suyu için:
2 adet patlıcan
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı zeytin yağı
5 su bardağı kaynar su (Eksik gelirse eklenir)
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftelik malzemeler soğuk suyla ıslatılır.
Yarım saat dinlendirilir ve yoğrulur.
Fındık büyüklüğünde toplar yuvarlanır.
Bir yemek kaşığı tuz atılmış kaynar suda biraz yumuşayıncaya kadar pişirilir ve süzülür.
Diğer tarafta soğan ve sarımsaklar doğranır, zeytinyağında biraz kavrulur.
Ardından salçalar, yeşil biber ve domates eklenir.
Biraz kavrulduktan sonra alaca soyulup küp küp doğranmış patlıcanlarda eklenir. Biraz da onunla kavrulur.
Üzerine 5 su bardağı kaynamış su,tuz ve pul biber de eklenir.
Patlıcan pişmeye yakın nar ekşisi,haşlanmış nohut ve köfteler de eklenir.
5 dakika kadar onunla da piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
Üzerine yağda yakılmış nane gezdirilir.
Patlıcanlı Köfte (Adıyaman Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı