Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
3 tane patlıcan (Büyükse 2 yeterli)
1 büyük soğan
Yarım kapya biber
1.5 bardak pirinç
3 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı salça (Domates-biber karışık kullandım)
Ay çiçek yağı
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı pul biber
Sıcak su
Patlıcanları kızartmak için:
Sıvı yağ
Patlıcanlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları soyalım. Küp küp veya uzun şerit halinde doğrayalım.
Tuzlu soğuk suyun içine doğradığımız patlıcanları atalım.
15-20 dakika kadar tuzlu suda bekletelim (Acısı çıkması için) Daha sonra sularını sıkıp süzelim.
Pirinci sıcak suya ıslatalım pirincide 15-20 dakika kadar sıcak suda bekletelim. Daha sonra onu da süzelim.
Patlıcanları kızartıp bir tabağa alalım.
Soğan, kapya biber, sarımsakları küçük küçük doğrayalım.
Ayrı bir tencerede soğan biber sarımsağı sıvı yağla kavuralı.
Kavrulduktan sonra salçayı ekleyip biraz daha kavuralım.
Süzdüğümüz pirinci ekleyip iyice kavuralım.
Kızarttığımız patlıcanları da tencereye ekleyelim. Tuz, karabiber, isterseniz pul biberi de ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar suyu ekleyip kapağını kapatalım.
Çok sık karıştırmayalım. Suyunu çekince suyu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz (Pirinç markasından ve kalitesinden su oranı değişebilir)
Pişince altını kapatıp tencereyle kapak arasına kağıt havlu veya temiz bir bez sererek kapağı kapatalım. Demlenmeye bırakalım.
Bir süre demlendikten sonra servise hazır afiyet olsun
Patlıcanlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 tane patlıcan (Büyükse 2 yeterli)
1 büyük soğan
Yarım kapya biber
1.5 bardak pirinç
3 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı salça (Domates-biber karışık kullandım)
Ay çiçek yağı
Tuz
Karabiber
İsteğe bağlı pul biber
Sıcak su
Patlıcanları kızartmak için:
Sıvı yağ
Patlıcanlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları soyalım. Küp küp veya uzun şerit halinde doğrayalım.
Tuzlu soğuk suyun içine doğradığımız patlıcanları atalım.
15-20 dakika kadar tuzlu suda bekletelim (Acısı çıkması için) Daha sonra sularını sıkıp süzelim.
Pirinci sıcak suya ıslatalım pirincide 15-20 dakika kadar sıcak suda bekletelim. Daha sonra onu da süzelim.
Patlıcanları kızartıp bir tabağa alalım.
Soğan, kapya biber, sarımsakları küçük küçük doğrayalım.
Ayrı bir tencerede soğan biber sarımsağı sıvı yağla kavuralı.
Kavrulduktan sonra salçayı ekleyip biraz daha kavuralım.
Süzdüğümüz pirinci ekleyip iyice kavuralım.
Kızarttığımız patlıcanları da tencereye ekleyelim. Tuz, karabiber, isterseniz pul biberi de ekleyip 1-2 defa karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar suyu ekleyip kapağını kapatalım.
Çok sık karıştırmayalım. Suyunu çekince suyu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz (Pirinç markasından ve kalitesinden su oranı değişebilir)
Pişince altını kapatıp tencereyle kapak arasına kağıt havlu veya temiz bir bez sererek kapağı kapatalım. Demlenmeye bırakalım.
Bir süre demlendikten sonra servise hazır afiyet olsun
Patlıcanlı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı