Pavlova Pastası Tarifi İçin Malzemeler
4 büyük boy yumurta akı (140 gram)
1 çimdik tuz
200 gram pudra şekeri
2 çay kaşığı mısır nişastası
2 çay kaşığı beyaz sirke
1/2 (yarım) paket vanilin
Krema için;
1 kutu krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
Meyve
Pavlova Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta aklarına 1 çimdik tuz ekleyip, orta devirde çırpıyoruz. Sulu kıvam bitip havalı forma dönünce çırpmayı bırakıyoruz.
Pudra şekerini kaşık kaşık ekliyoruz. 1 kaşık ekleyip 25 saniye kadar orta devirde karıştırıp tekrar 1 kaşık ekliyoruz. Böyle böyle bitene kadar devam.
Kıvamımız parlak forma gelince çırpmayı bırakıyoruz. Elinizin arasına alarak şekerlerin eridiğine bakın, eridiyse karışım yeterlidir. Aşırı çırpmamamız lazım. O nedenle kontrol ederek çırpma işlemine son veriyoruz.
İçerisine sirke nişasta vanilin ekleyip 30 saniye kadar gözlü devirde karıştırıyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt koyup 20 cm’lik tabak ile yağlı kağıdı çiziyoruz.
Bu sınırlara harcı yayıyoruz. Fotodaki gibi şekil veriyoruz.
Önceden 150 derecede ısınmış fırına koyuyoruz. Fırına koyunca ısıyı 120 dereceye düşürüp 80 dk pişiriyoruz.
Fırını kapatıyoruz ve 2-3 saat boyunca asla açmıyoruz. Çatlamaması için bu önemli.
Bir kapta krema ve pudra şekerini katılaşana kadar çarpıyoruz.
Soğuyan bezeye kremayı sürüyoruz. Dilediğiniz meyveleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun
Pavlova Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 büyük boy yumurta akı (140 gram)
1 çimdik tuz
200 gram pudra şekeri
2 çay kaşığı mısır nişastası
2 çay kaşığı beyaz sirke
1/2 (yarım) paket vanilin
Krema için;
1 kutu krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için;
Meyve
Pavlova Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta aklarına 1 çimdik tuz ekleyip, orta devirde çırpıyoruz. Sulu kıvam bitip havalı forma dönünce çırpmayı bırakıyoruz.
Pudra şekerini kaşık kaşık ekliyoruz. 1 kaşık ekleyip 25 saniye kadar orta devirde karıştırıp tekrar 1 kaşık ekliyoruz. Böyle böyle bitene kadar devam.
Kıvamımız parlak forma gelince çırpmayı bırakıyoruz. Elinizin arasına alarak şekerlerin eridiğine bakın, eridiyse karışım yeterlidir. Aşırı çırpmamamız lazım. O nedenle kontrol ederek çırpma işlemine son veriyoruz.
İçerisine sirke nişasta vanilin ekleyip 30 saniye kadar gözlü devirde karıştırıyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt koyup 20 cm’lik tabak ile yağlı kağıdı çiziyoruz.
Bu sınırlara harcı yayıyoruz. Fotodaki gibi şekil veriyoruz.
Önceden 150 derecede ısınmış fırına koyuyoruz. Fırına koyunca ısıyı 120 dereceye düşürüp 80 dk pişiriyoruz.
Fırını kapatıyoruz ve 2-3 saat boyunca asla açmıyoruz. Çatlamaması için bu önemli.
Bir kapta krema ve pudra şekerini katılaşana kadar çarpıyoruz.
Soğuyan bezeye kremayı sürüyoruz. Dilediğiniz meyveleri yerleştiriyoruz. Afiyet olsun
Pavlova Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı