Pavlova Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta beyazı
1 su bardağı şeker (inceltilmiş robottan çektim ben)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Üzeri için;
Yarım paket krema
1 paket krem şanti
Süslemek için;
İstediğiniz meyve ben birde çilekli sos yaptım tercihe kalmış
Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları sarılardan ihtimamla ayıralım ,eğer az bi yumurta sarısı kaçarsa istediğimiz sonucu alamayız.
Bir fiske tuz ile biraz biraz çırpalım, beyazlaşana kadar .
Yavaş yavaş şekeri ilave edelim en az 20 25 dk çırpalım .
Traş köpüğü üzere bir kıvam elde etmemiz lazım.
Nişastasını ve sirkesini vanilyasını ek ederek söndüremeden bi spatula ile tek taraflı karıştıralım.
Fırınımızı 150 derecede ısıtalım o ortada biz karışımızı fırın tepsisine alalım yağlı kağıdın altlarına azar azar karışımımızdan konduralım kaymasın.
Yağlı kağıda bütün karışımı alalım top formunda bir yemek kaşığı yardımı ile form verelim .
Isınmış fırın derecesini 110 getirelim ve fırına verelim.
Tam 1buçuk saat yahut 1 saat 45 dk pişirelim.
Önemli olan rengi değişmeden hoş bir pavlova pişirmek fırınımızın ayarını en yeterli biz biliriz.
Daha sonra fırın kapağını hafif açarak kapağın ortaya tahta kaşık sıkıştıralım fırın içindeki nemi yavaş yavaş uçuralım pavlovamız sönmesin yavaş yavaş soğuyacaktır.
Tatlımızı ikram edeceğimiz vakit krema ve krem şantiyi çırpalım üzerinedeki boşluğa dolduralım istediğimiz meyve ile süsleyelim.
Daha ayrıntılı tanım için insta sayfama beklerim yagmrtaas.
Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yumurta beyazı
1 su bardağı şeker (inceltilmiş robottan çektim ben)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Üzeri için;
Yarım paket krema
1 paket krem şanti
Süslemek için;
İstediğiniz meyve ben birde çilekli sos yaptım tercihe kalmış
Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları sarılardan ihtimamla ayıralım ,eğer az bi yumurta sarısı kaçarsa istediğimiz sonucu alamayız.
Bir fiske tuz ile biraz biraz çırpalım, beyazlaşana kadar .
Yavaş yavaş şekeri ilave edelim en az 20 25 dk çırpalım .
Traş köpüğü üzere bir kıvam elde etmemiz lazım.
Nişastasını ve sirkesini vanilyasını ek ederek söndüremeden bi spatula ile tek taraflı karıştıralım.
Fırınımızı 150 derecede ısıtalım o ortada biz karışımızı fırın tepsisine alalım yağlı kağıdın altlarına azar azar karışımımızdan konduralım kaymasın.
Yağlı kağıda bütün karışımı alalım top formunda bir yemek kaşığı yardımı ile form verelim .
Isınmış fırın derecesini 110 getirelim ve fırına verelim.
Tam 1buçuk saat yahut 1 saat 45 dk pişirelim.
Önemli olan rengi değişmeden hoş bir pavlova pişirmek fırınımızın ayarını en yeterli biz biliriz.
Daha sonra fırın kapağını hafif açarak kapağın ortaya tahta kaşık sıkıştıralım fırın içindeki nemi yavaş yavaş uçuralım pavlovamız sönmesin yavaş yavaş soğuyacaktır.
Tatlımızı ikram edeceğimiz vakit krema ve krem şantiyi çırpalım üzerinedeki boşluğa dolduralım istediğimiz meyve ile süsleyelim.
Daha ayrıntılı tanım için insta sayfama beklerim yagmrtaas.
Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı