Son konular

Pavlova

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pavlova Tanımı İçin Malzemeler
5 adet yumurta beyazı
1 su bardağı şeker (inceltilmiş robottan çektim ben)
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Üzeri için;
Yarım paket krema
1 paket krem şanti
Süslemek için;
İstediğiniz meyve ben birde çilekli sos yaptım tercihe kalmış

Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaları sarılardan ihtimamla ayıralım ,eğer az bi yumurta sarısı kaçarsa istediğimiz sonucu alamayız.
Bir fiske tuz ile biraz biraz çırpalım, beyazlaşana kadar .
Yavaş yavaş şekeri ilave edelim en az 20 25 dk çırpalım .
Traş köpüğü üzere bir kıvam elde etmemiz lazım.
Nişastasını ve sirkesini vanilyasını ek ederek söndüremeden bi spatula ile tek taraflı karıştıralım.
Fırınımızı 150 derecede ısıtalım o ortada biz karışımızı fırın tepsisine alalım yağlı kağıdın altlarına azar azar karışımımızdan konduralım kaymasın.
Yağlı kağıda bütün karışımı alalım top formunda bir yemek kaşığı yardımı ile form verelim .
Isınmış fırın derecesini 110 getirelim ve fırına verelim.
Tam 1buçuk saat yahut 1 saat 45 dk pişirelim.
Önemli olan rengi değişmeden hoş bir pavlova pişirmek fırınımızın ayarını en yeterli biz biliriz.
Daha sonra fırın kapağını hafif açarak kapağın ortaya tahta kaşık sıkıştıralım fırın içindeki nemi yavaş yavaş uçuralım pavlovamız sönmesin yavaş yavaş soğuyacaktır.
Tatlımızı ikram edeceğimiz vakit krema ve krem şantiyi çırpalım üzerinedeki boşluğa dolduralım istediğimiz meyve ile süsleyelim.
Daha ayrıntılı tanım için insta sayfama beklerim yagmrtaas.

Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pavlova Tanımı İçin Malzemeler 3 yumurta beyazı 1 su bardağı şeker 1.5 çay kaşığı nişasta 1/ çay kaşığı beyaz sirke İçi için: Hazır meyveli sos Üzerine krema: 1 paket krem şanti 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı süt Üzerini süslemek için: Meyve, jelibon ne isterseniz Pavlova Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Pavlova Tanımı İçin Materyaller 100 gram yumurta akı (3 adet yumurta akı oluyor genellikle) 200 gram toz şeker (1.5 su bardağı) 1 çay kaşığı sirke 1 çay kaşığı nişasta Yarım paket vanilya Kreması için; 1 paket sıvı krema 1 yemek kaşığı pudra şekeri Pavlova Tanımı Yapılışı 3 yumurta akını derin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Pavlova (Meyveli Beze) Tanımı İçin Malzemeler 5 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında ) 1 buçuk su bardağı pudra şekeri Çay kaşığının ucuyla tuz 1 çay kaşığı sirke (üzüm kullandım) 2 çay kaşığı nişasta 1 paket vanilya Krema için 1 paket sıvı krema 1.5 çorba kaşığı labne 1 çorba kaşığı pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
İzmir Rulo Pavlova Tanımı İçin Materyaller 4 yumurta beyazı 1 fiske tuz 2/3 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşığı limon suyu Limon aroması isteğe bağlı 1 pk vanilya Peynir kreması için; 250 gram maskarpone yahut labne peynir 1 paket hazır krema 200 ml 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Ünlü Rus Pastası (Pavlova) Tanımı İçin Gereçler 5 adet yumurta akı (Soğuk) 1 su bardağı toz şeker (200) ml bardak 1 yemek kaşığı + 1 yemek kaşığı ucu ile nişasta 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket vanilya Kreması için 100 ml krema 150 gram labne peyniri 1 paket kremşanti Ünlü Rus Pastası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Üst Alt