Pavlova Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurtanın akı
200 gram pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özütü / vanilinli şeker
1-2 damla limon suyu veya sirke
1 tatlı kaşığı nişasta
Ayrıca:
Nutella veya önceden hazırlanmış ganaj
Krem şanti veya önceden hazırlanmış pastacı kreması
Meyve
Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akını köpürene dek çırpıyoruz.
Pudra şekeri, limon suyu ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Traş köpüğü kıvamına gelmeli.
En son nişastayı ekleyip son bir tur karıştırıyoruz.
Harcı yağlı kağıt serili bir tepsiye aktarıyoruz ve resimdeki gibi ortasını kaşıkla oyup şekil veriyoruz.
Önceden 140 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Saatinden önce kızarırsa ısıyı 120ye düşürün.
Pişen pavlovayı çıkarıp tepside soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp önce nutella sürüyoruz ardından hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sıkıyoruz ve meyvelerle süslüyoruz.
Afiyet olsun
Pavlova Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurtanın akı
200 gram pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya özütü / vanilinli şeker
1-2 damla limon suyu veya sirke
1 tatlı kaşığı nişasta
Ayrıca:
Nutella veya önceden hazırlanmış ganaj
Krem şanti veya önceden hazırlanmış pastacı kreması
Meyve
Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta akını köpürene dek çırpıyoruz.
Pudra şekeri, limon suyu ve vanilya ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Traş köpüğü kıvamına gelmeli.
En son nişastayı ekleyip son bir tur karıştırıyoruz.
Harcı yağlı kağıt serili bir tepsiye aktarıyoruz ve resimdeki gibi ortasını kaşıkla oyup şekil veriyoruz.
Önceden 140 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Saatinden önce kızarırsa ısıyı 120ye düşürün.
Pişen pavlovayı çıkarıp tepside soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp önce nutella sürüyoruz ardından hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sıkıyoruz ve meyvelerle süslüyoruz.
Afiyet olsun
Pavlova Tarifi Fotoğraflı Yapılışı