Pavlova Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
1.5 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 çay kaşığı sirke
3-4 damla vanilya özütü
Ara katı için:
1 paket krema
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı hindistan cevizi
Üstü için:
Çilek,muz,kivi
Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle porselen bi kabı buzdolabına koyup 1-2 saat boş bekletin.
Yumurta akı ve şekeri bembeyaz olana kadar yaklaşık 20 dk çırpın(çırpıcının ucundan akmamalı)
Nişasta,sirke ve vanilya özütünü ekleyip silikon kaşıkla tek bir istikamete çevirerek materyalleri yedirin.
Yağlı kağıda döküp spatulayla ortasını çukur olacak biçimde yayın(yuvarlak olacak,kalınlığını istediğiniz üzere ayarlayın)
Önceden ısıtılmış 100° fırında kapağını hiç açmadan yaklaşık 50 dk pişirin.
Üstü için dolaptan çıkardığınız porselene krema ve pudra şekerini koyup çırpın.
Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız pavlova tabanının üstüne dökün.
En üste meyveleri dizip servis yapın
Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
1.5 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 çay kaşığı sirke
3-4 damla vanilya özütü
Ara katı için:
1 paket krema
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı hindistan cevizi
Üstü için:
Çilek,muz,kivi
Pavlova Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle porselen bi kabı buzdolabına koyup 1-2 saat boş bekletin.
Yumurta akı ve şekeri bembeyaz olana kadar yaklaşık 20 dk çırpın(çırpıcının ucundan akmamalı)
Nişasta,sirke ve vanilya özütünü ekleyip silikon kaşıkla tek bir istikamete çevirerek materyalleri yedirin.
Yağlı kağıda döküp spatulayla ortasını çukur olacak biçimde yayın(yuvarlak olacak,kalınlığını istediğiniz üzere ayarlayın)
Önceden ısıtılmış 100° fırında kapağını hiç açmadan yaklaşık 50 dk pişirin.
Üstü için dolaptan çıkardığınız porselene krema ve pudra şekerini koyup çırpın.
Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Fırından çıkardığınız pavlova tabanının üstüne dökün.
En üste meyveleri dizip servis yapın
Pavlova Tanımı Fotoğraflı Yapılışı