Son konular

Pavlova

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pavlova Tanımı İçin Gereçler

Beze için;
4 yumurta akı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri (180 gr)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 çimdik tuz
Kreması için;
4 yumurta sarısı
500 ml süt
8 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilin
Bir çimdik tuz
Beyaz çikolata (60 gr)
Üzeri için;
İstediğiniz meyveler

Pavlova Tanımı Yapılışı

Fırını 150 dereceye ayarlamakla işe koyuluyoruz.
Yumurtaların sarı ve akını ayırıyoruz, sarısını katiyetle çöpe atmıyoruz kremada kullanacağız.
Yumurta aklarının içine bir çimdik tuz ekleyerek el mikseri yahut stand mikser yardımıyla güzelce kar üzere olana kadar çırpıyoruz .
Hafif katı bir forma gelmiş olması bizim için kıymetli.
Sonrasında katılaşan yumurta aklarımıza pudra şekerinin 2/3 ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
Daha sonra toz şekerimizi ekleyip kısa müddet tekrar çırpıyoruz.
Güzelce katı bir form aldığına emin olduktan sonra kalan pudra şekerimizi, vanilinimizi ve nişastamızı döküp katlama yöntemiyle(bir spatula yardımıyla alttan üstten yavaş yavaş katlayarak)söndürmeden karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bezemize yuvarlak bir form verip ortasını hafif çukurlaştırıp 120 dereceye indirdiğimiz fırınımıza veriyoruz.
Yaklaşık 1 buçuk saat denetimli pişecek olan bezemizin pişerken ve piştikten sonraki bir saat boyunca asla fırının kapağını açmıyoruz. Bu halde soğutuyoruz. .
Bezemiz soğurken pastacı kremamız için bütün materyalleri bir tencereye alıp çırpıyoruz.
Sonrasında ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Sonrasında benmari tarzı erittiğimiz beyaz çikolatalarımızı pastacı kremamızla çırpıyoruz.
Soğuyan bezemizin üzerine kremamızı ekleyip üzerini dilediğimiz üzere süslüyoruz.
Burada dikkat etmemiz gereken şey kremamızı koyduktan sonra çabucak tüketmemiz gerektiği zira bezemiz erimeye çok müsait. Hepimize afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Pavlova Pastası Tarifi İçin Malzemeler 4 büyük boy yumurta akı (140 gram) 1 çimdik tuz 200 gram pudra şekeri 2 çay kaşığı mısır nişastası 2 çay kaşığı beyaz sirke 1/2 (yarım) paket vanilin Krema için; 1 kutu krema 1 yemek kaşığı pudra şekeri Üzeri için; Meyve Pavlova Pastası Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Pavlova Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurtanın akı 200 gram pudra şekeri 1 çay kaşığı vanilya özütü / vanilinli şeker 1-2 damla limon suyu veya sirke 1 tatlı kaşığı nişasta Ayrıca: Nutella veya önceden hazırlanmış ganaj Krem şanti veya önceden hazırlanmış pastacı kreması Meyve Pavlova Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Pavlova Tarifi İçin Malzemeler 3 yumurta beyazı 150 gram pudra şekeri (1, 5su bardağı) Bir tutam tuz 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi Kreması için: Hazır pasta kreması Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yumurta beyazlarını ve tuzu çırpıyoruz hafif beyazlamaya başlayınca pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
İzmir Rulo Pavlova Tanımı İçin Materyaller 4 yumurta beyazı 1 fiske tuz 2/3 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı mısır nişastası 1 çay kaşığı limon suyu Limon aroması isteğe bağlı 1 pk vanilya Peynir kreması için; 250 gram maskarpone yahut labne peynir 1 paket hazır krema 200 ml 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Pavlova (Meyveli Beze) Tanımı İçin Malzemeler 5 adet yumurta beyazı (oda sıcaklığında ) 1 buçuk su bardağı pudra şekeri Çay kaşığının ucuyla tuz 1 çay kaşığı sirke (üzüm kullandım) 2 çay kaşığı nişasta 1 paket vanilya Krema için 1 paket sıvı krema 1.5 çorba kaşığı labne 1 çorba kaşığı pudra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Üst Alt