Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı süt
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (dikkatli ekleyin ele yapışan bir hamur yapıyoruz)
Üzerine pişerken sürmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yapacağımız kabın içine ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
Ağzını kapatıp 5 dakika bekletelim.
Daha sonra unu dikkatli ekleyerek tuzunu ilave edip ele yapışan bir hamur yapıyoruz ,mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
Mayalanan hamuru tezgaha un serperek havasını alıp toplayalım ve 8 eşit parçaya bölelim.
Böldüğümüz bezelerin üzerine bez örterek 5 dakika kadar kabarması için bekletelim.
Bu arada tavayı ocağa alalım ve ısıtalım iyice ısınınca orta ateşte alalım.
İlk yaptığımızdan başlayalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayalım.
Açtığımız ekmeği tavaya alıp üzeri kabarcıklar olunca tekrar fırçayla sıvı yağ sürüp çevirelim diğer tarafı kızarana kadar diğerini açalım.
Çevirdiğimiz tarafda kızarınca ekmeği tavadan havlu peçeteye alalım.
Hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim sıcak olarak servis yapın çok çabuk oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı süt
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (dikkatli ekleyin ele yapışan bir hamur yapıyoruz)
Üzerine pişerken sürmek için;
1 çay bardağı sıvı yağ
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yapacağımız kabın içine ılık süt, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
Ağzını kapatıp 5 dakika bekletelim.
Daha sonra unu dikkatli ekleyerek tuzunu ilave edip ele yapışan bir hamur yapıyoruz ,mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
Mayalanan hamuru tezgaha un serperek havasını alıp toplayalım ve 8 eşit parçaya bölelim.
Böldüğümüz bezelerin üzerine bez örterek 5 dakika kadar kabarması için bekletelim.
Bu arada tavayı ocağa alalım ve ısıtalım iyice ısınınca orta ateşte alalım.
İlk yaptığımızdan başlayalım ve pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavayı yağlayalım.
Açtığımız ekmeği tavaya alıp üzeri kabarcıklar olunca tekrar fırçayla sıvı yağ sürüp çevirelim diğer tarafı kızarana kadar diğerini açalım.
Çevirdiğimiz tarafda kızarınca ekmeği tavadan havlu peçeteye alalım.
Hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim sıcak olarak servis yapın çok çabuk oluyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Pazar Kahvaltısına Yumuşacık Sütlü (Tava Ekmeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı