Son konular

Pazı Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pazı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 büyük kahve fincanı nohut
1 büyük kahve fincanı aşurelik buğday
1 bağ pazı
Sosu için:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı süt ( yoğurtlu çorbalara kesinlikle biraz süt koyarım, yoğurdun ekşiliğini de alır)
1 adet yumurta sarısı
3 su bardağı et yahut tavuk suyu
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber ️
Nane

Pazı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Nohut ve buğdayı bir gece evvelce ıslatalım.
Ertesi günü farklı ayrı düdüklüde haşlayalım.
Nohutların kabuklarını soyalım.
Her ikisini birlikte çorba tenceresine alalım.
Üzerine et suyundan koyup kaynatmaya devam edelim.
Diğer taraftan pazıları güzelce yıkayalım ve ince ince doğrayalım.
Kaynayan çorbaya ek edelim.
Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, un ve sütü blender ile çırpalım. Kalan et suyunu da koyalım.
Çorbanın suyundan biraz alarak ılıtalım ve tencereye yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
Kaynayana kadar da karıştırmaya devam edelim. Tuzunu ayarlayalım.
Servis sırasında üzerlerine kırmızı biberli ve naneli kızgın tereyağını gezdirelim.
Afiyet olsun

Not: denerseniz dönüşlerinizi bekliyorum. Sevgiyle kalın

Pazı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt