Pazı Kavurması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo pazı
2 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pazı Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pazıları güzelce yıkayın doğrayın ve sıcak suya atın. 10 dakika kaynatıp süzgece alın.
Sonra doğranmış patatesleride yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğuyan pazıların elinizle suyunu sıkın ezilmiş patatese ek edin.
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.
Kavrulan soğana tereyağı ve sarımsak ek edip pazı ve patatesleri ek edip kavurun.
5 dakika kavurduktan sonra servise hazırdır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
1 kilo pazı
2 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pazı Kavurması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pazıları güzelce yıkayın doğrayın ve sıcak suya atın. 10 dakika kaynatıp süzgece alın.
Sonra doğranmış patatesleride yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğuyan pazıların elinizle suyunu sıkın ezilmiş patatese ek edin.
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.
Kavrulan soğana tereyağı ve sarımsak ek edip pazı ve patatesleri ek edip kavurun.
5 dakika kavurduktan sonra servise hazırdır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.