Pazı Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo pazı
2 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
Tuz
Bulamak İçin
3 yemek kaşığı mısır unu
Kızartmak İçin
4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Pazı Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pazıyı güzelce yıkayın ve çok ince olmayacak formda doğrayın.
Kaynar suya atın ve 10 dakika kadar pişirin.
Pişen pazıları süzgeç alın.
Sonra dilimlenmiş patatesleri öbür bir kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin ve bir kaba alın.
Soğuyan pazıların suyunu sıkıp ezmiş olduğunuz patateslere ek edin.
1 adet ince ince soğan doğrayın, mısır unu ve tuzunu ek edip güzelce karıştırın.
Yağlanmış tavaya harcı yerleştirip kızartmaya başlayın.
Önlü gerili kızaran pazılar servise hazırdır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
1 kilo pazı
2 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
Tuz
Bulamak İçin
3 yemek kaşığı mısır unu
Kızartmak İçin
4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Pazı Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pazıyı güzelce yıkayın ve çok ince olmayacak formda doğrayın.
Kaynar suya atın ve 10 dakika kadar pişirin.
Pişen pazıları süzgeç alın.
Sonra dilimlenmiş patatesleri öbür bir kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin ve bir kaba alın.
Soğuyan pazıların suyunu sıkıp ezmiş olduğunuz patateslere ek edin.
1 adet ince ince soğan doğrayın, mısır unu ve tuzunu ek edip güzelce karıştırın.
Yağlanmış tavaya harcı yerleştirip kızartmaya başlayın.
Önlü gerili kızaran pazılar servise hazırdır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.