Pazı Sarması (Zılk Sarması) Hatay Usulü Tarifi İçin Malzemeler
Pazı yaprağı ( zılk )
Kaynamış su
İç harcı için gerekli olanlar;
2 kase pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz
1,5 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Pazı Sarması (Zılk Sarması) Hatay Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yaprakları soğuk suda iyice yıkayıp sıcak suya bastırıyoruz çok bekletmiyoruz rengi değişene kadar.
Sarmak için pirinçi bir kaba alıp diğer malzemeleri ekliyoruz.
Hazırladığımız harç ile birlikte çok sıkı olmayacak şekilde pazıları sarıyoruz.
Dolma taşını sarmaların üstüne koyup üzerine çok az geçecek kadar su ekliyoruz.
Bu arada tencerenin dibine de pazı diziyoruz çok az.
Yüksek ateşte kaynatıp daha sonra altını kısıyoruz.
Not; ben 2 bağ pazı ile yaptım 1 bağ ile yapacaklar tarifini çay kaşığı ile uygulayabilir. Afiyet olsun .
Pazı Sarması (Zılk Sarması) Hatay Usulü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pazı yaprağı ( zılk )
Kaynamış su
İç harcı için gerekli olanlar;
2 kase pirinç
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz
1,5 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı nar ekşisi
Pazı Sarması (Zılk Sarması) Hatay Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yaprakları soğuk suda iyice yıkayıp sıcak suya bastırıyoruz çok bekletmiyoruz rengi değişene kadar.
Sarmak için pirinçi bir kaba alıp diğer malzemeleri ekliyoruz.
Hazırladığımız harç ile birlikte çok sıkı olmayacak şekilde pazıları sarıyoruz.
Dolma taşını sarmaların üstüne koyup üzerine çok az geçecek kadar su ekliyoruz.
Bu arada tencerenin dibine de pazı diziyoruz çok az.
Yüksek ateşte kaynatıp daha sonra altını kısıyoruz.
Not; ben 2 bağ pazı ile yaptım 1 bağ ile yapacaklar tarifini çay kaşığı ile uygulayabilir. Afiyet olsun .
Pazı Sarması (Zılk Sarması) Hatay Usulü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı