Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
2 bağ pazı
İçi için
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
3 dis sarimsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz (isteğe göre)
Nane
Pulbiber
Tuz
Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak içimizi hazırlayalım soğan sarımsak doğrayalım.
Sıvı yağ da kavuralım. Salça ekleyelim.
Pirinç bulgur baharatlar doğranmış maydanoz ekleyelim karıştıralım.
Daha sonra yarım su bardağı su ekleyelim karıştıralım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte tutalım.
Suyunu çekince ocağı kapatalım pazıların sap kısımlarını keselim.
Tencere de kaynattığımız sıcak suya batırıp çıkaralım.
Daha sonra pazılarımızı saralım.
Kalan sapları doğrayıp tencerenin altına dizelim.
Üzerine sarmalarımızı dizelim 1. 5 su bardağı şu da kısık ateşte 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Pazı Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 bağ pazı
İçi için
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 orta boy soğan
3 dis sarimsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz (isteğe göre)
Nane
Pulbiber
Tuz
Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak içimizi hazırlayalım soğan sarımsak doğrayalım.
Sıvı yağ da kavuralım. Salça ekleyelim.
Pirinç bulgur baharatlar doğranmış maydanoz ekleyelim karıştıralım.
Daha sonra yarım su bardağı su ekleyelim karıştıralım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte tutalım.
Suyunu çekince ocağı kapatalım pazıların sap kısımlarını keselim.
Tencere de kaynattığımız sıcak suya batırıp çıkaralım.
Daha sonra pazılarımızı saralım.
Kalan sapları doğrayıp tencerenin altına dizelim.
Üzerine sarmalarımızı dizelim 1. 5 su bardağı şu da kısık ateşte 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Pazı Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı