Son konular

Pazı Sarması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
3-4 demet pazı
2 diş sarımsak
3 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane

Pazı Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce pazıları temizleyip, saplarını koparıp ve kaynar suya batırılıp çıkarılır.
Kuru soğan ve sarımsak ince ince doğranır ve yarım su bardağı sıvı yağda kavrulur.
Salça, pirinç, bulgur ve diğer malzemelerde eklenip bir kaç dakika kavrulur.
İstenilen miktarda tuz ve baharatlar eklenir ve üzeri gecene kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir (Tam pişmeyecek hafif kıtır kalacak) ve soğumaya bırakılır.
Sarmalarımızı sardıktan sonra tencereye 2-3 su bardağı kaynattığımız suyla kısık ateşte pişirilir.
Pazı Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt