Pazı Yoğurtlaması (Pazı Sevmeyenleri Buraya Alalım Bir Şansı Hak Etmeli) Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ pazı
1,5 yemek kaşığı pilavlık bulgur
Çay kaşığının ucuyla pulbiber
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 tane yumurta (İsteğe bağlı )
1 kase koyu tarafından yoğurt
1 diş sarımsak
Hafif tuz
Üzeri için :
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çay kaşığının ucuyla pulbiber
Çay kaşığının ucuyla kırmızı toz biber
Küçük bir kase iri dövülmüş ceviz
Pazı Yoğurtlaması (Pazı Sevmeyenleri Buraya Alalım Bir Şansı Hak Etmeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pazıları sirkeli suda 10 dakika beklettikten sonra güzelce yıkayalım ve süzgecimize alalım.
Tavamıza bulguru ilave edip üzerini hafif geçene kadar sıcak su ekleyip suyunu çekmeye bırakalım.
Suyunu çeken bulgurun üzerine çok ince doğradığımız pazılarımızı ekleyip karıştıralım.
Üzerine şeker (pazının sasılığını almak için ) ve tuzu da ekleyip orta ateşte pişirelim. (sap kısmı(bilek diyorlar ) isterseniz koymayabilirsiniz de ben ekliyorum )
Çok pişirmeye gayret etmeyin bileklere bastırın elinizle eziliyorsa tamamdır dediğim gibi çok ince doğrayın özellikle saplarını ki hemen pişsin yoksa pazıların ne canı olacak 10 dakikaya hazır
Piştikten sonra baharat ve 1 yumurtasını kırıp karıştıralım ve 1 dakika pişirip altını kapatalım. Bu tamamen isteğe kalmış ben bazen yumurtalı bazen yumurtasız yapıyorum
İyice soğuttuğumuz pazıların üzerine sarmısaklı yoğurdunu ve sosunu güzelce gezdirelim. Afiyet şifa olsun
Pazı Yoğurtlaması (Pazı Sevmeyenleri Buraya Alalım Bir Şansı Hak Etmeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 bağ pazı
1,5 yemek kaşığı pilavlık bulgur
Çay kaşığının ucuyla pulbiber
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 tane yumurta (İsteğe bağlı )
1 kase koyu tarafından yoğurt
1 diş sarımsak
Hafif tuz
Üzeri için :
1 tatlı kaşığı tereyağı
Çay kaşığının ucuyla pulbiber
Çay kaşığının ucuyla kırmızı toz biber
Küçük bir kase iri dövülmüş ceviz
Pazı Yoğurtlaması (Pazı Sevmeyenleri Buraya Alalım Bir Şansı Hak Etmeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pazıları sirkeli suda 10 dakika beklettikten sonra güzelce yıkayalım ve süzgecimize alalım.
Tavamıza bulguru ilave edip üzerini hafif geçene kadar sıcak su ekleyip suyunu çekmeye bırakalım.
Suyunu çeken bulgurun üzerine çok ince doğradığımız pazılarımızı ekleyip karıştıralım.
Üzerine şeker (pazının sasılığını almak için ) ve tuzu da ekleyip orta ateşte pişirelim. (sap kısmı(bilek diyorlar ) isterseniz koymayabilirsiniz de ben ekliyorum )
Çok pişirmeye gayret etmeyin bileklere bastırın elinizle eziliyorsa tamamdır dediğim gibi çok ince doğrayın özellikle saplarını ki hemen pişsin yoksa pazıların ne canı olacak 10 dakikaya hazır
Piştikten sonra baharat ve 1 yumurtasını kırıp karıştıralım ve 1 dakika pişirip altını kapatalım. Bu tamamen isteğe kalmış ben bazen yumurtalı bazen yumurtasız yapıyorum
İyice soğuttuğumuz pazıların üzerine sarmısaklı yoğurdunu ve sosunu güzelce gezdirelim. Afiyet şifa olsun
Pazı Yoğurtlaması (Pazı Sevmeyenleri Buraya Alalım Bir Şansı Hak Etmeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı