Pazı Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
2 bağ pazı
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Pazı Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce pazı ayıklanır güzelce yıkanır.İncecik doğranır.
Bir tencereye su konulur kaynatılır .
Kaynayan suya pazı konulur haşlanır.
Elimizle bakıp ezilmişse alınır süzülür .
Soğuduktan sonra elimizde top şekline alıp sıkılır .
Uygun bir kaba yoğurt, sarımsak iyice karıştırılır.
Pazıyı da içine koyup iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınıp sos gezdirilir.
Sos için; yağ tabağına sıvı yağ, toz biber konulur, kızınca alınır ocaktan pazının üzerine dökülür..
Pazı Yoğurtlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 bağ pazı
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Pazı Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce pazı ayıklanır güzelce yıkanır.İncecik doğranır.
Bir tencereye su konulur kaynatılır .
Kaynayan suya pazı konulur haşlanır.
Elimizle bakıp ezilmişse alınır süzülür .
Soğuduktan sonra elimizde top şekline alıp sıkılır .
Uygun bir kaba yoğurt, sarımsak iyice karıştırılır.
Pazıyı da içine koyup iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınıp sos gezdirilir.
Sos için; yağ tabağına sıvı yağ, toz biber konulur, kızınca alınır ocaktan pazının üzerine dökülür..
Pazı Yoğurtlaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı