Pekmez Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri İçin
Fındık yada ceviz
Pekmez Tatlısı Tanımı Yapılışı
Tencereye pekmezi, suyu, nişastayı alıp kaynatalım.
Kıvam alana kadar devamlı karıştıralım. Göz göz olunca ocaktan alalım.
Tereyağ koyup güzelce çırpalım.
Servis tabaklarına koyup üstüne ceviz dökelim sıcak servis edelim.
Dileyen soğuk olarak da tüketiyor.
1 su bardağı üzüm pekmezi
3 su bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri İçin
Fındık yada ceviz
Pekmez Tatlısı Tanımı Yapılışı
Tencereye pekmezi, suyu, nişastayı alıp kaynatalım.
Kıvam alana kadar devamlı karıştıralım. Göz göz olunca ocaktan alalım.
Tereyağ koyup güzelce çırpalım.
Servis tabaklarına koyup üstüne ceviz dökelim sıcak servis edelim.
Dileyen soğuk olarak da tüketiyor.