Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı bal
2 çay bardağı su
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı yer fıstığı
Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yağ irmik un ve fıstıklar kavrulur.
Bu ortada bal pekmez su ve süt ocakta bir mühlet ısıtılır.
Kavrulan materyallerin üzerine sıvı karışım dökülür. Yalnız sıvı karışımı dökerken kesinlikle karıştırılır.
Suyu çekene kadar karıştırmaya devam edilir.
Helva tencereden ayrılmaya başlayınca altı kapatılıp kapağı örtülür ve demlenmeye bırakılır.
Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı bal
2 çay bardağı su
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı yer fıstığı
Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel yağ irmik un ve fıstıklar kavrulur.
Bu ortada bal pekmez su ve süt ocakta bir mühlet ısıtılır.
Kavrulan materyallerin üzerine sıvı karışım dökülür. Yalnız sıvı karışımı dökerken kesinlikle karıştırılır.
Suyu çekene kadar karıştırmaya devam edilir.
Helva tencereden ayrılmaya başlayınca altı kapatılıp kapağı örtülür ve demlenmeye bırakılır.
Pekmezli Ballı Unlu İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı