Pekmezli Kek (Tam Buğdaylı) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı oda ısısında süt
Yarım su bardağı sıvı yağı yada (Zeytin yağı) üzeri su ile tamamlanacak
2.5 yada 3 su bardağı buğday unu yada beyaz un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet kabartma tozu
Pekmezli Kek (Tam Buğdaylı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar pekmezle çırpılacak.
Üzerine sıvı malzemeler eklenecek.
Un kontrollü bir şekilde elenip ilave edilecek, tarcın ve ceviz eklenecek.
Yağlanmış kalıba dökülecek.
175 derecede pişirilecek.
Pekmezli Kek (Tam Buğdaylı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı oda ısısında süt
Yarım su bardağı sıvı yağı yada (Zeytin yağı) üzeri su ile tamamlanacak
2.5 yada 3 su bardağı buğday unu yada beyaz un
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet kabartma tozu
Pekmezli Kek (Tam Buğdaylı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar pekmezle çırpılacak.
Üzerine sıvı malzemeler eklenecek.
Un kontrollü bir şekilde elenip ilave edilecek, tarcın ve ceviz eklenecek.
Yağlanmış kalıba dökülecek.
175 derecede pişirilecek.
Pekmezli Kek (Tam Buğdaylı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı