Pekmezli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker (damak tadınıza nazaran azaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı pekmez
Helvası için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı
1.5 su bardağı un
Pekmezli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye şeker su ek edilir.
Şeker eriyene kadar karıştırılır,kaynatmıyoruz.
Şeker eriyince pekmez ilave edilir.
Karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
Uygun bir tavada yağlar eritilir.
Un ek edilir.
Unun rengi dönene kadar devamlı karıştırılır.
Şerbeti dökerken çok sıçraması diye ocağın altı kapatılır hafif ılımaya bırakılır.
ilk sıcağı geçince ocağın altı kısık açılır ve şerbet azar azar dökülür.
Kıvam alana kadar karıştırılır.
Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.Afıyet olsun
Pekmezli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker (damak tadınıza nazaran azaltabilirsiniz)
1 yemek kaşığı pekmez
Helvası için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gr tereyağı
1.5 su bardağı un
Pekmezli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye şeker su ek edilir.
Şeker eriyene kadar karıştırılır,kaynatmıyoruz.
Şeker eriyince pekmez ilave edilir.
Karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
Uygun bir tavada yağlar eritilir.
Un ek edilir.
Unun rengi dönene kadar devamlı karıştırılır.
Şerbeti dökerken çok sıçraması diye ocağın altı kapatılır hafif ılımaya bırakılır.
ilk sıcağı geçince ocağın altı kısık açılır ve şerbet azar azar dökülür.
Kıvam alana kadar karıştırılır.
Dilediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.Afıyet olsun
Pekmezli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı