Pekmezli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
100 gr tereyağ
Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
1 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağından az toz şeker
2-3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Pekmezli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ uygun bir tencereye alınarak eritilir ve sıvı yağ eklenir.
Un da eklenerek kavurmaya başlanır.
Rengi dönene kadar devamlı karıştırılarak un kavrulur.
Bu ortada uygun bir tencereye şerbeti için su ve şeker alınır bir taşım kaynatılır.
Ardından şerbette ek edilip altı kapatılır.
Yeteri kadar kavrulan unumuza şerbet ek edilir, suyunu çekene kadar karıştırılır.
Ocağın altını kapatabiliriz.
Helvamız soğumadan sıcağı ile form verip servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
Pekmezli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gr tereyağ
Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ
1 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı su
1 su bardağından az toz şeker
2-3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Pekmezli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ uygun bir tencereye alınarak eritilir ve sıvı yağ eklenir.
Un da eklenerek kavurmaya başlanır.
Rengi dönene kadar devamlı karıştırılarak un kavrulur.
Bu ortada uygun bir tencereye şerbeti için su ve şeker alınır bir taşım kaynatılır.
Ardından şerbette ek edilip altı kapatılır.
Yeteri kadar kavrulan unumuza şerbet ek edilir, suyunu çekene kadar karıştırılır.
Ocağın altını kapatabiliriz.
Helvamız soğumadan sıcağı ile form verip servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
Pekmezli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı