Pepeçura Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 kg siyah üzüm
800 ml su
1/2 (yarım) çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzerini süslemek için;
Bütün fındık
Öğütülmüş fındık
Üzüm
(isteğe bağlı olarak malzemeleri değiştirebilirsiniz.)
Pepeçura Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzümleri ayıklayıp güzelce yıkayalım.
Üzümleri bir tencereye koyalım suyu ve şekeri ilave edip üzümler özünü verinceye kadar yaklaşık 25dk kaynamaya bırakalım.
Kaynattıktan sonra süzgeç yardımı ile üzüm suyumuzu süzelim.
Daha sonra tencereye üzüm suyumuzu koyalım.
Üzüm suyunun bir miktarını kaseye alıp içerisine mısır unu ve nişastasını ilave edip karıştıralım ve tenceredeki üzüm suyumuza karıştırarak ilave edelim kısık ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra servis kaplarımıza tatlımızı katarak üzerini isteğimize göre süsleyelim.Soğumaya bırakalım.
Hepimizin eline sağlık afiyet olsun.
Pepeçura Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg siyah üzüm
800 ml su
1/2 (yarım) çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzerini süslemek için;
Bütün fındık
Öğütülmüş fındık
Üzüm
(isteğe bağlı olarak malzemeleri değiştirebilirsiniz.)
Pepeçura Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzümleri ayıklayıp güzelce yıkayalım.
Üzümleri bir tencereye koyalım suyu ve şekeri ilave edip üzümler özünü verinceye kadar yaklaşık 25dk kaynamaya bırakalım.
Kaynattıktan sonra süzgeç yardımı ile üzüm suyumuzu süzelim.
Daha sonra tencereye üzüm suyumuzu koyalım.
Üzüm suyunun bir miktarını kaseye alıp içerisine mısır unu ve nişastasını ilave edip karıştıralım ve tenceredeki üzüm suyumuza karıştırarak ilave edelim kısık ateşte muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirelim.
Daha sonra servis kaplarımıza tatlımızı katarak üzerini isteğimize göre süsleyelim.Soğumaya bırakalım.
Hepimizin eline sağlık afiyet olsun.
Pepeçura Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı