Pepeçura (Üzüm Papası) Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo üzüm suyu (kokulu siyah üzüm)
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Üzüm suyu için 1 kilo üzüm
Üstüne çıkacak kadar su
Süslemek için;
Beyaz çikolata
Yeşil fıstık
Pepeçura (Üzüm Papası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzüm taneleri ayrılır,üstüne çıkacak kadar su eklenir kanamaya bırakılır.
Daha sonra süzgeçten süzülür.
Bir tencereye mısır unu ,nişasta,şeker üstüne azar azar üzüm suyu aktarılır devamlı karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca göz göz olunca ocaktan alınır ,kaselere doldurulur.
Çikolata ve fıstıkla süslenir.
Pepeçura (Üzüm Papası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo üzüm suyu (kokulu siyah üzüm)
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Üzüm suyu için 1 kilo üzüm
Üstüne çıkacak kadar su
Süslemek için;
Beyaz çikolata
Yeşil fıstık
Pepeçura (Üzüm Papası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzüm taneleri ayrılır,üstüne çıkacak kadar su eklenir kanamaya bırakılır.
Daha sonra süzgeçten süzülür.
Bir tencereye mısır unu ,nişasta,şeker üstüne azar azar üzüm suyu aktarılır devamlı karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca göz göz olunca ocaktan alınır ,kaselere doldurulur.
Çikolata ve fıstıkla süslenir.
Pepeçura (Üzüm Papası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı