Perde Pilav Tarifi Resimli

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Perde Pilav Tarifi Resimli
Perde Pilav Tarifi

Perde Pilav Malzemeleri:
250 gr kuzu eti
2 su bardağı pirinc
1 adet havuc
1 adet domates
1 adet soğan
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
2 corba kaşığı kuş uzumu
1 cay kaşığı tarcın
1 corba kaşığı tereyağı
11 yaprak milfoy hamuru
Maydonoz

imagesperdepilavtarifiresimli5ad40b62a6c51

Perde Pilavının Yapılışı: Tencereye sıvıyağı alıp ustune kucuk, kucuk doğranan soğanı ekleyip kavurun Kavrulmuş soğanların ustune kuzu etlerini ekleyelim ve yine etler pişene dek kavurmaya devam edin ustune pirinci, kuş uzumu, dolma fıstığını, tarcını koyun Domatesi ve havucu kup, kup doğrayıp ince, ince kıyılmış maydonozu da ekleyerek ocaktan indirin 10 tane milfoy hamurunu uc taraflarından birbirine ekleyin Merdane ile kare bir hamur acın Kalan 1 tane milfoyu uzun, uzun ince, ince şeritler biciminde kesin Yuvarlak bir cemberin icine uzun,uzun şerit şeklinde kesilmiş olan milfoyu boşluklar halinde dizin Bu şekilde hazırladığınız şerit milfoylerin boş olan bolumlerine bademleri yerleşetirin Kare biciminde hazırladığınız hamuru cembere uc bolumlerinden dışarda kalacak bicimde yerleştirin ve icine pilavı ekleyin ustunu hamurun uc taraflarıyla kapatın
Onceden ısıtığınız 180 derece fırında pişirin


alıntı
 

Similar threads

  • Soru
Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi İcin Malzemeler *8 kare milfoy *Uzerine surmek icin yumurta sarısı İc pilavı icin; *1 su bardağı pirinc *1 su bardağı su *1 orta boy soğan *Yarım kilo kup kup doğranmış tavuk *1 tatlı kaşığı tereyağı *12yemek kaşığı sıvı yağ *12 kaşık dolmalık fıstık *1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Patlıcanlı Pilav Tarifi Resimli Patlıcanlı Pilav Tarifi Patlıcanlı Pilav Malzemeler *300 gr kuzu eti *2 su bardağı pirinc *3 adet patlıcan *1 adet kuru soğan *2 adet domates *1 corba kaşığı salca *1 cay bardağı badem *3 corba kaşığı sıvı yağ *karabiber *Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
  • Soru
Resimli Orgulu Pilav tarifi Orgulu pilav nasıl yapılır Orgulu Pilav Malzemeleri 5 yaprak milfoy hamuru 2 su b pirinc 1 su b bezelye 1 tavuk goğsu 1 tutam dere otu sıvıyağ tavuk suyu tuz karabiber imagesorgulupilavtarifiresimli5ad4081e84416 orgulu pilav Hazırlanışı : 1 tavuk goğsunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır? Kaburga Dolması Tarifi Resimli Resimli Kaburga Dolması Tarifi imageskaburgadolmasitarifiresimli5ad428c545f49 MALZEMELER (810 Kişilik) 1 koyun kaburgası (22,5 kg) 2 corba kaşığı kuşuzumu 1 adet kuzu ciğeri 4 soğan 2 corba kaşığı dolmalık fıstık 4 corba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Resimli Patates Boreği tarifi Patates boreği nasıl yapılır Patates boreği tarifi Malzemeler 4 adet yufka 12 adet milfoy 1 cay bardağı sut Yarım yemek kaşığı sıvıyağ Uzerine, yumurta sarısı Tavuklu İc Malzeme: 2 adet tavuk bonfile, doğranmış 11 adet mantar, doğranmış 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt