Perde Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan su
Aldığı kadar un
İç pilavı için;
1 çay bardağı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
2 adet didiklenmiş tavuk but
1 çay bardağı badem
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2.5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1.5 çay kaşığı tuz
Kalıbı yağlamak için tereyağı
Dışı için
Badem 15-20 adet

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamuru yoğurmakla işe başlıyoruz. Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
Dinlendirmek için buz dolabında bekletiyoruz.
Bir tencereye tavukları alıp 1 çay kaşığı tuz atıp üzerine su ekleyip haşlıyoruz.
Pilavı yapmak için birinci evvel sıvı yağı koyup ısınınca bademi ekliyoruz.
Badem hafifçe renk alınca pirinci ekliyoruz.
Pirinçler biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz.
Tereyağı büsbütün eriyene kadar pirinçleri yeterlice kavuruyoruz.
Pirinçler kavrulunca kuş üzümünü ekliyoruz.
Bir sefer çevirdikten sonra tavukları ekliyoruz.
Tavukları da karıştırıp baharatları ve tuzu ekleyip suyu veriyoruz.
Suyunu büsbütün çekince üzerine kağıt havlu koyup demlenmeye alıyoruz.
Pilavımız soğuyup demlenince pişireceğimiz kabı yağlayıp bademleri diziyoruz.
Hamuru unla açıyoruz.
Yağladığımız kaba koyup içini pilavla doldurup kapatıyoruz.
Üst kısmada yağ sürüp fansız ayarda 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler Pilav İçin 1, 5 göğüs tavuk 1 çay bardağı çiğ badem Arpa şehriye 3 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 paket beş türlü baharat Hamur İçin 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3 yemek kaşığı yoğurt 2 yumurta Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz 3 su bardağı un Pilavı için 3 tane tavuk butu 1 tane kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım su bardağı kul üzümü 1 su bardağı badem 3 su bardağı pirinç Yarım çay kaşığı tarçın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 2-3 su bardağı un (Kontrolü koyun) Tuz 1,5 yemek kaşığı tereyağ İç pilavı için; 3 su bardağı pirinç (azaltıp çoğaltabilirsiniz ) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağ 3,5 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilavı için; 2 su bardağı pirinç 4 parça tavuk baget Tuz Karabiber Yenibahar 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı tereyağı 2’5 su bardağı tavuk suyu Kabuğu ayıklanmış çiğ badem Dolmalık fıstık Kuş üzümü Hamuru için; 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı İçin Malzemeler İç pilav materyalleri; 1 su bardağı pirinç ( 200 cc ölçüde bardak kullandım) 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 ‘ er çay kaşığı kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber ve toz kırmızı biber 300 gram kemiksiz tavuk eti ( tavuğun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt