Perde Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler
4 kahve fincanı pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 turk kahvesi fincanı kuş uzumu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
Çay kaşığının ucuyla karabiber
8 kahve fincanı su
Hamuru için;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay kaşığı tuz
4 su bardağı un

Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pilavı için su hariç tüm malzemeyi tavaya alıp kavuralım .
Akabinde kaynamış suyuda ek edelim.
Bence pilavın olmazsa olmazı tavuk bulyon onun için ben bir paket koydum sonra kısık ateşte pilav tamamiyle suyunu çekene kadar pişirelim.
Hamurun tüm gereçlerini kaba alalım ve unu yavaş yavaş ek edelim unun ölçüsü değişebilir onun için dikkatli ekleyin zira benim yumurtalarım büyük boydu.
Hamurun yarısını açalım ve margarinle güzelce yağlamış olduğumuz kek kalıbına yerleştirelim.
İçine pilavın tamamını koyalım bana kalan yarım hamurun yarısı pilavının üzerini örtmek için yetti kalanını da diğer tanımlarda kullanmak için buzluğa ayırdım.
İnce açtığım hamuruda pilavın üstüne örttükten sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Servis tabağına aykırı çevirdiğimiz perde pilavımız servise hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Perde Pilavı (Bir Porsiyonluk Tavukla Nadide Bir Yemek) Siirt yöresinin Tanımı İçin Malzemeler Pilavı için; 3 bardak pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kalçalı but 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 kahve fincanı çiğ badem 1 kahve fincanı dolmalık fıstık Arzuya bağlı ben kullanmadım 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Etli Perde Pilavı Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin: *2 yumurta *4 yemek kaşığı yoğurt *1 paket kabartma tozu *Yarım cay bardağı zeytinyağı *Tuz kontrollu *2,53 su bardağı un 50 gr tereyağı kalıp icin; *200 gr badem kalıba dizmek icin Pilav icin malzeme: *300 gr kuşbaşı et *2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Pperde pilavı yapımı Resimli Perde Pilavı Tarifi imagesresimliperdepilavitarifi5ad45fea61cce Perde Pilavı Malzemeler Pilavı icin: 1 kase pirinc 2 yemek kaşığı margarin 2 kase tavuk suyu 2 adet tavuk budu kuş uzumu karabiber, tuz Perde Pilavı Hamuru icin: 2 adet yumurta 4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler Pilav İçin 1, 5 göğüs tavuk 1 çay bardağı çiğ badem Arpa şehriye 3 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 paket beş türlü baharat Hamur İçin 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş) Tuz Un Pilav için; 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tereyağı 2 yemek kaşığı kuş üzümü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt