Perde Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pilavı için;
2 su bardağı pirinç
4 parça tavuk baget
Tuz
Karabiber
Yenibahar
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
2’5 su bardağı tavuk suyu
Kabuğu ayıklanmış çiğ badem
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Hamuru için;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuğu haşlayıp tiftikliyoruz. Pirinci sıcak suda yarım saat bekletiyoruz. Tencereye sıvı yağ alıp içerisine bademlerin bir kısmını ekleyip, kavuruyoruz.
Sonrasında pirinci yıkayıp, süzüp, fıstık ve uzum ile beraber bademlerin üzerine ilave edip tereyağınıda koyarak kavuruyoruz. Tuzunu ve 2’5 su bardağı tavuk suyunu ilave ederek kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
Hamuru içim gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluyor.
Kalıbı tereyağı ile yağlayıp bademleri dizelim. Hamuru biri büyük biri küçük olacak şekilde iki parçaya bölüyoruz. Büyük olan parçayı geniş olacak şekilde açıyoruz kalıba yerleştirip ortasını deliyoruz. Uçları dışta kalacak şekilde.
Pişen pilavın içine baharat ve tavukları ekleyip harmanlıyoruz ve kalıbın içerisine döküyoruz. Küçük olan hamuru da açıp, üzerine kapatıyoruz. Kenarlarını katlıyoruz.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ters çevirip, sıcak servis yapıyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı için; 4 su bardağı pirinç 1 bütün tavuk 1 buçuk su bardağı çiğ badem (haşlanıp kabukları soyulmuş) 1 çay bardağı kuş üzümü 4 buçuk su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Hamuru için; 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı İçin Malzemeler İç pilav materyalleri; 1 su bardağı pirinç ( 200 cc ölçüde bardak kullandım) 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 ‘ er çay kaşığı kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber ve toz kırmızı biber 300 gram kemiksiz tavuk eti ( tavuğun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 fincan su Aldığı kadar un İç pilavı için; 1 çay bardağı kuş üzümü 2 su bardağı pirinç 2 adet didiklenmiş tavuk but 1 çay bardağı badem 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Siirt Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt Un İç pilav için; 3 su bardağı pirinç 1 bütün tavuk Çiğ badem (Tercihe göre miktar ayarlanır) Kuş üzümü 5 türlü baharat Tereyağı Dış materyal; Perde pilav tenceresi Siirt Perde Pilavı Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler Pilav İçin 1, 5 göğüs tavuk 1 çay bardağı çiğ badem Arpa şehriye 3 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 paket beş türlü baharat Hamur İçin 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt