Perde Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2-3 su bardağı un (Kontrolü koyun)
Tuz
1,5 yemek kaşığı tereyağ
İç pilavı için;
3 su bardağı pirinç (azaltıp çoğaltabilirsiniz )
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
3,5 su bardağı su (Üzerini geçecek kadar)
1 çay bardağı dolmalık fıstık (Az da koyabilirsiniz )
1 çay bardağı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, tarçın
2- 3 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
Badem

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz, 30 dk kadar üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.
Tavuk göğsünü haşlanmak üzere tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlıyoruz.
Pilav tenceresine yağımızı eritiyoruz, fıstığı ekleyip kavuruyoruz.
Önceden ıslatıp beklettiğimiz pirinçleri yıkayıp tencereye alıyoruz kavuruyoruz,.
Kuş üzümünü ekliyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
Karabiber ve tuz ek ediyoruz, tavukları didikleyip ekliyoruz.
Tavuk suyunu koyup üzerini geçecek kadar su ek edip karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen hamuru açıyoruz, form vereceğimiz kalıbı tereyağ ile yağlıyoruz.
Üzerine badem yapıştırıyoruz, açtığımız hamuru dikkatlice kalıba yerleştiriyoruz.
Demlenen pilavı içine ek ediyoruz hamurun kenarlarıyla üzerini kapatıyoruz.
200 derece fırında 40-45 dk kadar kızarana kadar pişiriyoruz, zıt çevirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun .
Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler İç gereci 1,5 tavuk göğsü 3 su bardağı pirinç̧ 1 paket dolmalık fıstık 1 paket kuş üzümü 1 kase yer fıstığı 13 adet kestane (Önceden haşlanıp soyulacak isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Nefis Tavuklu İç Pilav Tanımı Tane Tane İçin Malzemeler 2 su bardağı pirinç (Islatılmış) 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım tavuk göğsü Yarım su bardağı badem 1 yemek kaşığı çam fıstığı 1 yemek kaşığı kuş üzümü Yarım tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 2 bardak ince bulgur Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su 2 haşlanmış ezilmiş patates 2 tepeleme kaşık un 1 tepeleme kaşık biber salçası 1 tepeleme kaşık domates salçası 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Görüntülü Tanımı İçin Materyaller 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı pilavlık iri bulgur 3 su bardağı et ya da tavuk suyu 1 tane orta uzunluk kuru soğan 2 tane yeşil biber 1 tane büyük kapya biber 3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tavuklu Beşamel Soslu Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 3 adet sarı kırmızı yeşil biber 2 adet soğan 3 diş sarımsak 4-5 adet kültür mantarı Tuz 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
Üst Alt