Perde Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Perde hamuru:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 bardak un
Kalıbı yağlamak için margarin
Süslemek için bir çay bardağı kadar soyulmuş badem
İç pilav:
6-7 adet tavuk but
2 su bardağı baldo pirinç
1/2 (yarım) su bardağı soyulmuş ve çentilmiş (üçe dörde kesilmiş) bâdem
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
2 bardak haşlanan tavuğun suyu

Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı kadar çiğ bademi kaynar suda 2 saat beklettim soydum birazını içine doğradım birazını süslemek için kullandım.
İki bardak pirinci sıcak suda beklettim.
Butları haşladım soğutup didikledim.
Pilav için tencereye iki yemek kaşığı tereyağ, iki yemek kaşığı sıvı yağ, bir çay bardağı kırılmış bademi ekledim biraz kavurduktan sonra önceden ısladığım pirinçi yıkayıp süzdüm. Onu da ekledim bir iki çevirdim üzerine kuş üzümü ve baharatları ilave ettim iki bardak haşladığım butların suyunu ekledim.
Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe aldım pilavın suyunu çekmesini bekledim.
Kek kalıbını bolca margarinle yağlayıp bademlerle süsledim erimeden dondurucuya attım ( yağ eriyip bademlerin şeklinin bozulmaması için).
Pilav pişip dinlenirken hamur için 2 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu ve 4 bardak kadar unla yumuşak bir hamur yoğurdum.
Hamurun yarısından fazlasını yani 3/4 gibi kısmını kalıbın alt kısmı için büyükçe bir yufka açtım mantı hamuru kalınlığında, dondurucudan aldığım kalıba dikkatlice hamuru serdim dinlenen iç pilavı içine doldurdum fazla bastırmadan ( hamuru yırtılmaması için).
En üste didiklediğim ve hafif tuzladığım tavuğu yaydım hamuru kenarlardan toplayarak tavuklu pilavı üzerini kapattım orta kısmı biraz açık kaldı kalan hamuru tabak kadar açıp üst kısmı tamamen kapattım.
Üstüne tereyağ sürdüm güzel kızarması için 180 derece fırında 30-35 dk pişirdim.
Çok güzel oldu çocuklar çok beğendi yapacaklara şimdiden kolay gelsin.
Afiyet olsun

Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı için; 4 su bardağı pirinç 1 bütün tavuk 1 buçuk su bardağı çiğ badem (haşlanıp kabukları soyulmuş) 1 çay bardağı kuş üzümü 4 buçuk su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Hamuru için; 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3 yemek kaşığı yoğurt 2 yumurta Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz 3 su bardağı un Pilavı için 3 tane tavuk butu 1 tane kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağ Yarım su bardağı kul üzümü 1 su bardağı badem 3 su bardağı pirinç Yarım çay kaşığı tarçın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı yoğurt 1 fincan su Aldığı kadar un İç pilavı için; 1 çay bardağı kuş üzümü 2 su bardağı pirinç 2 adet didiklenmiş tavuk but 1 çay bardağı badem 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş) Tuz Un Pilav için; 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tereyağı 2 yemek kaşığı kuş üzümü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler Pilav İçin 1, 5 göğüs tavuk 1 çay bardağı çiğ badem Arpa şehriye 3 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 paket beş türlü baharat Hamur İçin 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt