Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Pirinç pilavı için malzemeler :
4-5 adet tavuk budu veya kanadı
Yarım su bardağı şehriye
1 kase pirinç
Baharat olarak;
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1-2 tane fıstık ezin
Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Daha sonra üzerini kapatıp pilavı hazırlayana kadar yarım saat dinlendirelim.
Tavuk :Tavuk butları ve kanatlarını kaynattım.
Pilav :Sıvı yağ’da yarım su bardağı kadar şehriye kavur.
Kızarınca üzerine bir kase pirinç ekle ve iyice kavur.
İsteyen kuş üzümü vs katabilir. Ben fıstık ezmiştim ondan kattım ve kırmızı paprika biberi ve karabiber ekledim renk katmak için.
Kaynayan tavuğun suyundan ekliyorum pilava ve kısık ateşte suyunu çekip pişmesini bekliyorum.
Son olarak tavukları didikleyip pilavın üzerine katıp karıştıralım.
Hazırlanışı;Yağlanmış kek kalıbına badem yerleştirelim.
Daha sonra üzerine açtığımız hamuru ekleyelim.
Hamurun içini pilav ile dolduralım ve kenardan taşan hamuru ortaya doğru kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Pirinç pilavı için malzemeler :
4-5 adet tavuk budu veya kanadı
Yarım su bardağı şehriye
1 kase pirinç
Baharat olarak;
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1-2 tane fıstık ezin
Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Daha sonra üzerini kapatıp pilavı hazırlayana kadar yarım saat dinlendirelim.
Tavuk :Tavuk butları ve kanatlarını kaynattım.
Pilav :Sıvı yağ’da yarım su bardağı kadar şehriye kavur.
Kızarınca üzerine bir kase pirinç ekle ve iyice kavur.
İsteyen kuş üzümü vs katabilir. Ben fıstık ezmiştim ondan kattım ve kırmızı paprika biberi ve karabiber ekledim renk katmak için.
Kaynayan tavuğun suyundan ekliyorum pilava ve kısık ateşte suyunu çekip pişmesini bekliyorum.
Son olarak tavukları didikleyip pilavın üzerine katıp karıştıralım.
Hazırlanışı;Yağlanmış kek kalıbına badem yerleştirelim.
Daha sonra üzerine açtığımız hamuru ekleyelim.
Hamurun içini pilav ile dolduralım ve kenardan taşan hamuru ortaya doğru kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı