Perde Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Pirinç pilavı için malzemeler :
4-5 adet tavuk budu veya kanadı
Yarım su bardağı şehriye
1 kase pirinç
Baharat olarak;
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1-2 tane fıstık ezin

Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
Daha sonra üzerini kapatıp pilavı hazırlayana kadar yarım saat dinlendirelim.
Tavuk :Tavuk butları ve kanatlarını kaynattım.
Pilav :Sıvı yağ’da yarım su bardağı kadar şehriye kavur.
Kızarınca üzerine bir kase pirinç ekle ve iyice kavur.
İsteyen kuş üzümü vs katabilir. Ben fıstık ezmiştim ondan kattım ve kırmızı paprika biberi ve karabiber ekledim renk katmak için.
Kaynayan tavuğun suyundan ekliyorum pilava ve kısık ateşte suyunu çekip pişmesini bekliyorum.
Son olarak tavukları didikleyip pilavın üzerine katıp karıştıralım.
Hazırlanışı;Yağlanmış kek kalıbına badem yerleştirelim.
Daha sonra üzerine açtığımız hamuru ekleyelim.
Hamurun içini pilav ile dolduralım ve kenardan taşan hamuru ortaya doğru kapatalım.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Perde Pilavı Hamuru Nasıl Yapılıyor? Perde pilavı hamuru yapmak için öncelikle un, tuz ve sıvıyağı karıştırın. Ardından suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamını kontrol ederek gerektiğinde su veya un ekleyebilirsiniz. Hamuru dinlenmeye bırakın. Soğanları doğrayın ve tavada yağ ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Perde pilav tencerede nasıl yapılır? Perde pilav yapmak için öncelikle tencereyi ocağa yerleştirin. İçine sıvı yağ ekleyin. Soğanı doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun. Ardından pirinci tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyin ve tuzunu da ekleyin. Tencerenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Siirt Perde Pilavı Nasıl Yapılır? Siirt Perde Pilavı tarifi için öncelikle gerekli malzemeler hazırlanır. Pirinç, tavuk eti, soğan, tereyağı ve baharatlar kullanılır. Pirinç yıkanır ve suya konulur. Tavuk eti haşlanır ve didiklenir. Soğanlar doğranır ve tereyağında kavrulur. Pirinçler soğanlarla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Perde pilavı yaparken hamuruna ne konulur? Perde pilavının hamuruna koyulacak malzemeler içerisinde en önemlisi yufkadır. Yufkanın yanı sıra hamurunda kullanılan diğer malzemeler ise taze maya, süt, yoğurt ve tereyağıdır. Yufkaları açarken kullanılan tereyağı, pilavın içine de lezzet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Gluten; tahıllarda bulunan proteinlere verilen isimdir. Tahıl grubundan olan buğdayın toplam proteinlerinin %85’ini gluten proteinleri meydana getirmektedir. Gluten bazı kişilerin bağırsak sisteminde sindirilemeyebilir. Baş ağrısı, şişkinlik ve gaz şikayeti gibi sağlık sorunları yaşanabilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt