Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler
İç gereci
1,5 tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç̧
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 kase yer fıstığı
13 adet kestane (Önceden haşlanıp soyulacak isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ
Hamuru için
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
Hamurun yapılışı.Un hariç bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz unu azar azar ek ediyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz kenara alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
İç gerecin yapılışı.Önce tavuğumuzu 3 su bardağı su ile haşlayıp suyunu pilavda kullanmak için ayırıyoruz tavuğu didikliyoruz.
Dolmalık ve yer fıstığını sıvı yağda kavuruyoruz.
Evvelden ıslatıp yıkadığımız pirinci ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Kuş üzümünü yıkayıp ek ediyoruz.
Baharatlarınız tuzunu ek ediyoruz.
Daha önceden haşlayıp soyduğumuz kestaneyi ve tavukları da ek ettikten sonra tavuk suyunu az gelirse olağan sıcak su ekleyebilirsiniz kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ( suyunu olağan pilavdan az koyalım fırının içinde de pişicek lapa olmaması için ).
Dinlenen hamuru merdane ile açıyoruz.
Ben borcam tencerede pişirdim güzelce tereyağ yada margarin ile yağlıyoruz fıstıkları tencerenin iç tabanına ve yan kısımlarına yağ ile yapıştırıyoruz.
Açtığımız hamuru yerleştiriyoruz iç pilavını doldurup tencerenin dışında kalan hamuru pilavın üzerine kapatıyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 5 dak dinlendirip servis yapacağımız tabağa aykırı çeviriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun
İç gereci
1,5 tavuk göğsü
3 su bardağı pirinç̧
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 kase yer fıstığı
13 adet kestane (Önceden haşlanıp soyulacak isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ
Hamuru için
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Perde Pilavı Tanımı Yapılışı
Hamurun yapılışı.Un hariç bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz unu azar azar ek ediyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz kenara alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
İç gerecin yapılışı.Önce tavuğumuzu 3 su bardağı su ile haşlayıp suyunu pilavda kullanmak için ayırıyoruz tavuğu didikliyoruz.
Dolmalık ve yer fıstığını sıvı yağda kavuruyoruz.
Evvelden ıslatıp yıkadığımız pirinci ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
Kuş üzümünü yıkayıp ek ediyoruz.
Baharatlarınız tuzunu ek ediyoruz.
Daha önceden haşlayıp soyduğumuz kestaneyi ve tavukları da ek ettikten sonra tavuk suyunu az gelirse olağan sıcak su ekleyebilirsiniz kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz ( suyunu olağan pilavdan az koyalım fırının içinde de pişicek lapa olmaması için ).
Dinlenen hamuru merdane ile açıyoruz.
Ben borcam tencerede pişirdim güzelce tereyağ yada margarin ile yağlıyoruz fıstıkları tencerenin iç tabanına ve yan kısımlarına yağ ile yapıştırıyoruz.
Açtığımız hamuru yerleştiriyoruz iç pilavını doldurup tencerenin dışında kalan hamuru pilavın üzerine kapatıyoruz.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. 5 dak dinlendirip servis yapacağımız tabağa aykırı çeviriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun