Perde Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
3 su bardağı un
Pilavı için
3 tane tavuk butu
1 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı kul üzümü
1 su bardağı badem
3 su bardağı pirinç
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı yenibahar
Tuz

Perde Pilavı Tanımı Yapılışı

Pilavın üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar tavuk suyu.
Öncelikle ortası delik olmayan bir kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp soyulmuş bademleri istediğiniz formda kek kalınına yerleştirip buzdolabına kaldırın. Tavuk butlarını bir tencereye alın ve üzerini hayli geçecek su ile haşlamaya bırakalım.
Bir adet kurusoğanı içine atalım.
Tavuklar haşlanana kadar hamuru için gerekli gereçleri bir kapta karıştırıp yavaş yavaş un ekleyelim.
Hamur yoğurup kıvama getirdikten sonra kek kalıbımızı büsbütün saracak büyüklükte açalım.
Haşlanan tavukları suyunu bir kenara ayırıp etleri parçalayalım.
Akabinde tereyağı tavaya alıp akabinde badem kuş üzümünü ekleyelim biraz kavurup pirinci koyalım baharatlar ve tuzu ekleyip güzelce kavurduktan sonra pirincin üzerini bir cm geçecek kadar tavuk suyunu ekleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişen pilavın içine modüllere ayırdığımız tavukları ekleyip harmanlayalım kek kalıbımızı buzdolabından çıkarıp hamuru dikkatlice içine serelim.
Pilavı kalıba döküp hamur ile üzerini kaplayalım.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen perde pilavımızı servis tabağına karşıt çevirip dilimleyerek servis edebilirsiniz .
 

Similar threads

  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş) Tuz Un Pilav için; 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı tavuk suyu 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tereyağı 2 yemek kaşığı kuş üzümü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un Pirinç pilavı için malzemeler : 4-5 adet tavuk budu veya kanadı Yarım su bardağı şehriye 1 kase pirinç Baharat olarak; Tuz, karabiber, kırmızı biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler 4 kahve fincanı pirinç 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 turk kahvesi fincanı kuş uzumu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tarçın Çay kaşığının ucuyla karabiber 8 kahve fincanı su Hamuru için; 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1.5 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Perde hamuru: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 3-4 bardak un Kalıbı yağlamak için margarin Süslemek için bir çay bardağı kadar soyulmuş badem İç pilav: 6-7 adet tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 2-3 su bardağı un (Kontrolü koyun) Tuz 1,5 yemek kaşığı tereyağ İç pilavı için; 3 su bardağı pirinç (azaltıp çoğaltabilirsiniz ) 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağ 3,5 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt