Son konular

Perdeli Pilav

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Perdeli Pilav Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için :
2 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 yumurta (1 sarı üzerine)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağındam bir parmak eksik
1 kilo un (göz kararı ayarlayalım)
İç pilav için:
2 çorba kasesi pirinç
Yarım demet maydanoz
750 gram jülyen dana eti
1 su bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Yeni bahar
1 litre kaynamış su

Perdeli Pilav Tanımı Yapılışı

Öncelikle hamur için evvel sıvıları koyalım, mayayı da ekleyip karıştıralım.
Daha sonra unu ekleyip yoğuralım.
Uygunca sarıp yarım saat mayalandıralım.
Gelelim iç pilava, etimizi tuz ve biraz sıvı yağı ile pişirelim .
Pişen etlere evvelce ıslatılmış pirinçleri ekleyelim kavuralım .
Tuz ,karabiber ,yenibaharı ve pul biber ekleyip kavuralım.
Maydanozu da içine ekleyelim .
1 yemek kaşığı tereyağını da ek edip suyunu ekleyip demlenmeye bırakalım.
Hamur dinlendikten ve iç pilav pişip soğuduktan sonra kase boyutunda yuvarlak açılmış hamurları yerleştirin, iç pilavı koyalım.
Hamuru kapatıp zıt çevirelim .
Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim (isterseniz etrafına badem de yapıştırabilirsiniz).
 
Üst Alt