Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
125 gr oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı damla çikolata
Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, sirke, pudra şekeri, nişasta ve tarçını derin bir kaseye alıyoruz. Çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Son olarak ceviz içini, kuru üzümü ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp gelişi güzel tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17dk kontrollü pişiriyoruz (Üzerleri pembeleşene kadar) fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gr oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı damla çikolata
Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, sirke, pudra şekeri, nişasta ve tarçını derin bir kaseye alıyoruz. Çırpıcı ile karıştırıyoruz.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Son olarak ceviz içini, kuru üzümü ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp gelişi güzel tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17dk kontrollü pişiriyoruz (Üzerleri pembeleşene kadar) fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Perişan Kurabiye (Nefis Bir Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı