Son konular

Perişan Kurabiye

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Perişan Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı damla çikolata

Perişan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak oda ısısındaki tereyağını, yumurtayı, sıvı yağı, sirke, pudra şekeri, nişastayı derin bir kaseye alıyoruz. Düzgünce karıştırıyoruz.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı, tarçını ek ediyoruz ve yoğuruyoruz. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Son olarak ceviz içini, kuş üzümünü ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp gelişi hoş tepsiye diziyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17dk denetimli pişiriyoruz (Üzerleri pembeleşene kadar)
Fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika dinlendirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt