Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram margarin veya tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay bardağı nişasta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
Yoğurduktan sonra içine;
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağına yakın damla çikolata
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak oda ısısındaki margarini ve diğer sıvıları bir kaba alarak şeker eriyinceye kadar güzelce karıştıralım.
Daha sonra kuru malzemeleri ilave edelim, yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamura ceviz ,kuru üzüm ve damla çikolatayı ilave edip tekrar yoğuralım .
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan parçalar koparıp bırakalım .
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin veya tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay bardağı nişasta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
Yoğurduktan sonra içine;
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağına yakın damla çikolata
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak oda ısısındaki margarini ve diğer sıvıları bir kaba alarak şeker eriyinceye kadar güzelce karıştıralım.
Daha sonra kuru malzemeleri ilave edelim, yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamura ceviz ,kuru üzüm ve damla çikolatayı ilave edip tekrar yoğuralım .
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan parçalar koparıp bırakalım .
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı