Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
2-2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı fındık
4 yemek kaşığı damla çikolata
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin, sıvı yağ, sirke, tarçın, nişasta, pudra şekerini karıştıralım.
Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yoğuralım.
En son fındık ve çikolatayı ekleyip hamurdan parçalar koparıp tepsiye dizelim.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim, soğuyunca servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
2-2,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı fındık
4 yemek kaşığı damla çikolata
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin, sıvı yağ, sirke, tarçın, nişasta, pudra şekerini karıştıralım.
Un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip yoğuralım.
En son fındık ve çikolatayı ekleyip hamurdan parçalar koparıp tepsiye dizelim.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim, soğuyunca servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı