Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
125 gram teremyağ oda ısısında
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağına yakın toz şeker (tam dolu olmasın yarımdan fazla)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 su bardağı kadar ceviz,fındık,çikolata parçası karışık
Dilerseniz içindeki malzemeleri değiştirebilirsiniz; kuru üzüm,fıstık,tarçın gibi
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta,yağ,şeker,yoğurt,vanilin ve kabartma tozunu güzelce karıştıralım.
Daha sonra unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edip içerisine fındık,ceviz,çikolata parçalarını ekleyip tekrar karışması için çok az yoğuralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil vermeden bir birine çok yakın olmayacak şekilde dizelim.
180 derecede önceden ısıttığımız fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
125 gram teremyağ oda ısısında
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağına yakın toz şeker (tam dolu olmasın yarımdan fazla)
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 su bardağı kadar ceviz,fındık,çikolata parçası karışık
Dilerseniz içindeki malzemeleri değiştirebilirsiniz; kuru üzüm,fıstık,tarçın gibi
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta,yağ,şeker,yoğurt,vanilin ve kabartma tozunu güzelce karıştıralım.
Daha sonra unu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edip içerisine fındık,ceviz,çikolata parçalarını ekleyip tekrar karışması için çok az yoğuralım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil vermeden bir birine çok yakın olmayacak şekilde dizelim.
180 derecede önceden ısıttığımız fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı