Perişan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
100 gr yumuşak tereyağ
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırılmış fındık
1 su bardağından biraz az kuru üzüm
Aldığı kadar un
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve toz şekeri mikser ile çırpın.
Yumurtaları ve arkasından da sıvı yağ ekleyin.
Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek karışıma yavaş yavaş eklenir. İyice karıştırılır.
Tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamurdan parçalar alınarak tepsiye konur.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirilir.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gr yumuşak tereyağ
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kırılmış fındık
1 su bardağından biraz az kuru üzüm
Aldığı kadar un
Perişan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ve toz şekeri mikser ile çırpın.
Yumurtaları ve arkasından da sıvı yağ ekleyin.
Un, kabartma tozu ve tarçın elenerek karışıma yavaş yavaş eklenir. İyice karıştırılır.
Tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamurdan parçalar alınarak tepsiye konur.
175 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirilir.
Perişan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı