Petito Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
125 gram yumuşak tereyağ veya margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı bardağı nişasta
2 – 2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzerine
Petito çikolata
Petito Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemeleri karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu merdane yardımıyla 1 – 1,5 cm kalınlığında açalım biraz inceltelim.
Kesme kalıbı ile hamura şekil verelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine petito çikolataları yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 15 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kurabiyelerimiz servise hazır.Afiyet olsun.
Petito Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram yumuşak tereyağ veya margarin
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı bardağı nişasta
2 – 2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzerine
Petito çikolata
Petito Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemeleri karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu merdane yardımıyla 1 – 1,5 cm kalınlığında açalım biraz inceltelim.
Kesme kalıbı ile hamura şekil verelim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine petito çikolataları yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 15 dakika kadar beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kurabiyelerimiz servise hazır.Afiyet olsun.
Petito Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı