Peynir Dolgulu Köz Biber Tanımı İçin Gereçler
6 adet kapya biber
1 su bardağı lor ve beyaz peynir karışımı
1 adet küçük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı iri doğranmış ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Taze soğan
Zeytinyağı
Peynir Dolgulu Köz Biber Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri közleyip soyun.
Uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
Uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı yağ koyun.
Küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.
Baharatları ve tuzu ek edin.
Son olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
İkiye kestiğiniz biberleri tezgaha alıp içine peynirli harçtan koyup sarın.
İsterseniz taze soğan yaprakları ile bağlayabilir ya da kürdan batırabilirsiniz.
Parlak görünmesini için üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun
6 adet kapya biber
1 su bardağı lor ve beyaz peynir karışımı
1 adet küçük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı iri doğranmış ceviz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Taze soğan
Zeytinyağı
Peynir Dolgulu Köz Biber Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Biberleri közleyip soyun.
Uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
Uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı yağ koyun.
Küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.
Baharatları ve tuzu ek edin.
Son olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
İkiye kestiğiniz biberleri tezgaha alıp içine peynirli harçtan koyup sarın.
İsterseniz taze soğan yaprakları ile bağlayabilir ya da kürdan batırabilirsiniz.
Parlak görünmesini için üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun