Peynir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Limon
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
250 gram tuzsuz lor peyniri
Un
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Peynir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. 3 su bardağı şeker, su, vanilyayı ve 1 çorba kaşığı limon suyunu koyup, karıştıralım şekeri eritelim.
Ardından ocağın altını açıp, 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
1,5 çorba kaşığı tereyağı, 3 adet yumurta ve 250 gram tuzsuz lor peynirini geniş bir kapta karıştırın.
3 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi ve aldığı kadar unu ekleyip, hamur haline getirin.
Ceviz büyüklüğünde modüller kopararak yuvarlayıp, tepsiye dizin.
Üstlerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
İlk sıcaklık çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.
Peynir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Limon
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı irmik
3 adet yumurta
250 gram tuzsuz lor peyniri
Un
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Peynir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. 3 su bardağı şeker, su, vanilyayı ve 1 çorba kaşığı limon suyunu koyup, karıştıralım şekeri eritelim.
Ardından ocağın altını açıp, 15 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.
1,5 çorba kaşığı tereyağı, 3 adet yumurta ve 250 gram tuzsuz lor peynirini geniş bir kapta karıştırın.
3 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi ve aldığı kadar unu ekleyip, hamur haline getirin.
Ceviz büyüklüğünde modüller kopararak yuvarlayıp, tepsiye dizin.
Üstlerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin.
İlk sıcaklık çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun.
Peynir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı