Peynir Topları Tarifi İçin Malzemeler
5 kg süt
1 adet limon suyu (Veya yarım kg ev yoğurdu)
150 gram tereyağ
1 yemek kaşığı tuz
Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü kaynamaya çıktıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp. İçerisine limon suyunu veya ev yoğurdunuz varsa ev yoğurduyla lezzeti daha güzel oluyor katıp sütümüzü kestiriyoruz.
Beş dakika daha kaynatıp kesilen sütü süzgeçte süzdürüp üzerine biraz baskı uygulayıp suyunu süzdürüyoruz.
Süzülen ılık peynirimizi robota alalım içerisine tereyağı, tuz katıp robotta krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra cam kavanoza koyup dolapta saklaya bilirsiniz. İster krem peynir olarak ister küçük peynir topları şeklinde bazen kalanı böreklere bile koyuyorum her türlü lezzetli peynirimiz hazır. Afiyet olsun .
Peynir Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 kg süt
1 adet limon suyu (Veya yarım kg ev yoğurdu)
150 gram tereyağ
1 yemek kaşığı tuz
Peynir Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü kaynamaya çıktıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp. İçerisine limon suyunu veya ev yoğurdunuz varsa ev yoğurduyla lezzeti daha güzel oluyor katıp sütümüzü kestiriyoruz.
Beş dakika daha kaynatıp kesilen sütü süzgeçte süzdürüp üzerine biraz baskı uygulayıp suyunu süzdürüyoruz.
Süzülen ılık peynirimizi robota alalım içerisine tereyağı, tuz katıp robotta krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra cam kavanoza koyup dolapta saklaya bilirsiniz. İster krem peynir olarak ister küçük peynir topları şeklinde bazen kalanı böreklere bile koyuyorum her türlü lezzetli peynirimiz hazır. Afiyet olsun .
Peynir Topları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı