Peynir Topları Tanımı İçin Gereçler
1 paket lor peyniri (500gr)
1 yemek kaşığı un
️1 yemek kaşığı sıvı yağ
️1 yemek kaşığı çörek otu
️1 çay kaşığı pul biber
️Bir tutam ince doğranmış maydanoz
Pane için :
️1 yumurta
️1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
Kızartmak için :
Sıvı yağ
Peynir Topları Tanımı Yapılışı
Bir büyük kaseye lor peyniri ve öbür iç gereçleri koyulur. Kıvam alıncaya kadar yoğurulur.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılır ve yuvarlanır.
Hazırlanan peynir topları, evvel una, sonra iyice çırpılmış yumurtaya ve sonrada galeta ununa bulanır ve kızgın yağda devamlı çevrilerek her tarafı birebir formda olacak formda kızartılır.
Kızaran peynir toplarını havlu kağıt üzerine alınır ve sıcakken servis edilir.
Dışı çıtır içi yumuşak peynir topları yiyenlere afiyet olsun
1 paket lor peyniri (500gr)
1 yemek kaşığı un
️1 yemek kaşığı sıvı yağ
️1 yemek kaşığı çörek otu
️1 çay kaşığı pul biber
️Bir tutam ince doğranmış maydanoz
Pane için :
️1 yumurta
️1 çay bardağı un
1 çay bardağı galeta unu
Kızartmak için :
Sıvı yağ
Peynir Topları Tanımı Yapılışı
Bir büyük kaseye lor peyniri ve öbür iç gereçleri koyulur. Kıvam alıncaya kadar yoğurulur.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılır ve yuvarlanır.
Hazırlanan peynir topları, evvel una, sonra iyice çırpılmış yumurtaya ve sonrada galeta ununa bulanır ve kızgın yağda devamlı çevrilerek her tarafı birebir formda olacak formda kızartılır.
Kızaran peynir toplarını havlu kağıt üzerine alınır ve sıcakken servis edilir.
Dışı çıtır içi yumuşak peynir topları yiyenlere afiyet olsun